SUA pregătite să dea o lovitură de trăsnet Rusiei: Moscova ar putea fi paralizată pe plan internațional VIDEO

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 00:30
11658 citiri
SUA pregătite să dea o lovitură de trăsnet Rusiei: Moscova ar putea fi paralizată pe plan internațional VIDEO
Statele Unite pregătite de sancțiuni majore contra Rusiei FOTO: Wonderful Engineering

Pericolul invadării Ucrainei de către Rusia a devenit un scenariu posibil, după ce Kremlinul a acumulat peste 90.000 de militari la granița cu țara vecină. Statele Unite sunt gata să dea o lovitură puternică Moscovei, prin instituirea unor sancțiuni economico-financiare, care ar afecta grav regimul lui Putin.

Edward Fishman, un expert de la Atlantic Council, un think-tank american, a detaliat aceste măsuri extreme pe care SUA le-ar putea lua împotriva Rusiei, în cazul izbucnirii unui conflict cu Ucraina. Printre acestea enumerăm blocarea băncilor, companiilor din energie și a celor din domeniul apărării rusești pe plan internațional și excluderea Moscovei din sistemul global Swift de plăți electronice, potrivit The Guardian.

Joe Biden va avea un summit virtual cu Vladimir Putin, marți, 7 decemrbie 2021, după ce liderul de la Casa Albă a avut consultări cu aliații europeni (Marea Britanie, Germania, Franța și Italia) în cursul zilei de luni, cu privire la un răspuns comun la o posibilă invazie a Rusiei în Ucraina.

”Cred că Biden va expune (lui Putin -n.a.), în detaliu, ce sancțiuni vor întreprinde Statele Unite. Există foarte multe instrumente pe care le au la dispoziție”, a explicat Anders Aslund, profesor la Centrul de studii eurasiatice, rusești și est-europene de la Universitatea Georgetown din SUA.

Cât de aproape este izbucnirea unui război între Rusia și Ucraina. SUA amenință Moscova că vor fi consecințe majore VIDEO

Experții au evaluat care este în prezent amploarea sancțiunilor Washington-ului împotriva Moscovei. ”Sancțiunile actuale contra Rusiei sunt ușoare, dacă cele dedicate Iranului ajung la intensitatea 10, pe o scală de la 0 la 10, ale Moscovei sunt la nivelul 2-3”, a apreciat Edward Fishman, de la Atlantic Council de la Washington.

Trebuie specificat faptul că acum, nicio singură companie rusească de stat majoră nu este supusă sancțiunilor de blocare totală, pe plan internațional.

Măsurile dure pe care adminstrația Biden le-ar putea lua contra Rusiei sunt numeroase. Printre acestea s-ar număra sancționarea pieței secundare a obligațiunilor rusești, stoparea proiectrului conductei de gaze Nord Stream 2, împreună cu noile autorități din Germania, blocarea băncilor din Rusia (țintele fiind VTB Bank și Gazprombank), a marilor companii din energie și industria de apărare pe plan internațional și sancțiuni împotriva oligarhilor și a celor din anturajul lui Putin.

Fenomenul ce ia prin surprindere omenirea: Apariții stranii pe cerul nopții la Londra, Amsterdam și Berlin VIDEO

Însă, marea lovitură pe care Statele Unite ar putea-o da Rusiei, ar fi excluderea Moscovei din sistemul global de plăți electronice bancare, Swift, cu sediul în Belgia. Aceasta ar paraliza tranzacțiile internaționale ale regimului lui Putin și ar transforma Rusia într-un paria pe piețele financiare ale lumii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#SUA sanctiuni Rusia, #SUA Rusia tensiuni, #sanctiuni economice SUA Rusia, #sistemul plati SWIFT, #banci Rusia , #Statele Unite