Statele Unite dau o lovitură Rusiei: Interdicții de călătorie pentru persoanele din 150 de țări vaccinate cu Sputnik

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 00:12
3785 citiri
Statele Unite dau o lovitură Rusiei: Interdicții de călătorie pentru persoanele din 150 de țări vaccinate cu Sputnik
Vaccinurile rusești nu sunt recunoscute de OMS și FDA din SUA FOTO: Eurasia Review

Deși Rusia a înregistrat oficial primul vaccin din lume contra COVID-19 în 11 august 2020 și peste 42 de milioane de ruși s-au imunizat, ea a raportat recent cel mai mare număr de morți din Europa. SUA și OMS nu au aprobat însă serurile Moscovei, iar America va impuse interdicții pentru intrarea în țară din noiembrie 2021, pentru toți cei care au primit astfel de vaccinuri, în 150 de țări din lume.

În timp ce rapoartele indicau un număr mare de decese în Rusia, alte tendințe importante au apărut în mod vizibil în țară. Agențiile de turism locale au anunțat că există mulți ruși care fac turism ”pentru vaccinare” cu seruri occidentale în Serbia, Bulgaria, Germania și în alte state străine, potrivit Eurasia Review.

Aceste persoane își propun să facă alte vaccinuri decât cele patru din Rusia, precum Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson și AstraZeneca.

Dacă Sputnik V a fost primul vaccin din lume înregistrat în 11 august 2020, au mai urmat alte trei folosite pentru imunizarea în masă din Rusia. Serurile sunt Sputnik V, Sputnik Light produse de Centrul Gamaleya al Ministerului Sănătății, EpiVacCorona dezvoltat de Centrul Vector și CoviVav realizat de Institutul Chumakov al Academiei de Științe.

China are peste 1,3 miliarde de locuitori și a administrat două miliarde de seruri până la sfârșitul lunii august 2021, Statele Unite au 380 de milioane și au imunizat 60% din populația sa.

Statele Unite, mutare strategică militară în Republica Moldova. Rusia reacționează prompt, dar nu poate face nimic

Rusia, cu aproximativ 146 de milioane de locuitori, are cel mai mare număr de morți din Europa din cauza pandemiei COVID-19, aproape 210.000 de persoane, pe 30 septembrie 2021.

”Numărul cetățenilor care au primit prima doză a depășit 44 de milioane și mai mult de 37 de milioane s-au vaccinat complet”, a spus Tatyana Golikova, vicepremeirul rus. Chiar dacă Rusia s-a lăudat cu dezvoltarea primelor vaccinuri contra COVID19 din lume, imunizarea este foarte scăzută.

Nou virus necunoscut descoperit de japonezi, cu ”legături” în România. Cum se transmite la oameni și ce simptome produce

Rusia a înregistrat Sputnik V în peste 150 de țări străine, printre care Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Argentina, Ungaria, Mexic, dar acesta nu a fost aprobat de organizația Mondială a Sănătății și nici de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite.

Conform noile reglementări care vor intra în vigoare din noiembrie 2021, în Statele Unite vor intra numai cei imunizați cu vaccinuri aprobate de FDA sau de OMS, ceea ce înseamnă că persoanele care au beneficiat de serurile rusești vor avea interdicție de a călători în America.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#vaccin COVID 19, #vaccin sputnik v, #vaccinuri rusesti, #vaccinuri Rusia, #interdictie calatorie SUA, #vaccinuri nerecunoscute OMS , #Statele Unite