Statele Unite au scufundat o fregată cu sistemul de rachete NSM, similar cu cel pe care l-a achiziționat România VIDEO

Duminica, 22 August 2021, ora 08:22 8964 citiri
Fregata USS Ingraham scufundată de sistemul NSM FOTO US Navy

Săptămâna trecută, în Hawaii, Statele Unite ale Americii au efectuat un exercițiu militar în Hawaii, unde fregata USS Ingraham a fost scufundată de rachete antinavă Naval Strike.

Fregata USS Ingraham era ieșită din serviciul Marinei și a fost scufundată în cadrul unui exercițiu ce s-a încheiat cu succes pe data de 15 august, anunță US Navy, citată de publicația DefenseRomânia.ro.

Fregata a fost lovită de două rachete în timpul exercițiului de două rachete. Una dintre ele a fost lansată de la o distanță de aproximativ 185 de kilometri.

USS Ingraham a fost o fregată cu rachete ghidate care a fost lansată la apă în 1988 și scoasă din serviciul Marinei americane în 2015.

România va achiziționa și ea sisteme NSM

NSM face parte din programul de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă” (SIML), așa-numitele baterii de coastă.

Sistemele vor fi livrate începând din anul acesta.

Potrivit MApN, derularea contractului va avea loc în perioada 2021-2024, iar „Sistemul de instalații mobile de lansare rachete antinavă” va fi livrat în trimestrul IV al anului 2024.

SIML care va fi achiziţionat include patru instalaţii mobile de lansare, platforme de comandă-control-comunicaţii, platforme de transport şi încărcare-descărcare, senzori, suport logistic iniţial, mentenanţă şi echipamente de testare, echipamente criptografice şi cu regim special, asistenţă de specialitate, instruirea personalului la toate nivelurile necesare, implicit folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum şi baze de date specifice SIML.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News