Statele Unite testează capacitatea de a lovi Rusia cu arme nucleare. În replică, Moscova face o mutare surpriză cu China VIDEO

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 00:30 6968 citiri
Bombardier american în apropierea graniței cu Rusia FOTO: The Frontier Post

Bombardierele strategice ale Statelor Unite și-au intensificat acțiunile în apropierea graniței cu Rusia, făcându-l pe ministrul Apărării, Sergei Shoigu să declare că acestea ”au testat capacitatea folosirii armelor nucleare împotriva Moscovei”. În schimb, Kremlinul a anunțat ieri, 23 noiembrie 2021, încheierea unui acord de cooperare militară cu China, semnalul unei posibile alianțe contra Washington-ului.

Sergei Shoigu și omologul său de la Biejing, Wei Fenghe au avut o întâlnire virtuală, pentru a discuta despre parteneriatul dintre Rusia și China. Cele două țări ”și-au exprimat un interes comun în intensificarea exercițiilor militare strategice și a patrulelor reunite”, a anunțat ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Newsweek.

”China și Rusia au fost parteneri strategici de mulți ani. Astăzi, în condițiile creșterii turbulențelor geopolitice și a potențialului de conflict în diferite părți ale lumii, dezvoltarea cooperării noastre este deosebit de relevantă”, a declarat Shoigu.

Anunțul vine pe fondul intensificării exercițiilor efectuate de către bombardierele strategice ale Statelor Unite, de-a lungul granițelor Rusiei și Chinei. ”În ultima lună, aproximativ 30 de misiuni americane au fost efectuate în apropierea granițelor Rusiei, de aproximativ două ori și jumătate mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut”, a afirmat ministrul Apărării rus.

România, cea mai puternică țară în fața influenței Rusiei și Chinei. Cele mai vulnerabile state din Europa Centrală și de Est

El a adăugat că la exercițiile militare americane recente, cu numele de cod Global Thunder, a observat ”zece bombardiere strategice care și-au exersat capacitatea de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei, aproape în același timp, din vest și est. Distanța minimă față de granița noastră a fost de 20 de kilometri”.

”Într-un astfel de mediu, coordonarea ruso-chineză devine un factor de stabilitate la nivel global”, a spus Shoigu. Documentul privind cooperarea dintre Rusia și China, în plan militar, va dura cel puțin până în anul 2025.

Statele Unite, o nouă mutare împotriva lui Vladimir Putin. Congresul cere să nu-l mai recunoască ca președinte al Rusiei

Comentariile ministrului rus al Apărării vin pe fondul tensiunilor crescânde dintre NATO și Rusia, în privința acumulării de trupe ale Moscovei în apropierea granițelor Ucrainei. Kievul a afirmat că aceste manevre ale Kremlinului ar putea fi preludiul unei invazii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News