Statele Unite avertizează Moscova: ”Rusia face o greșeală gravă în privința Ucrainei” VIDEO

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 12:31 3244 citiri
Blinken (dreapta) și Kuleba au încheiat un Parteneriat între SUA și Ucraina FOTO: DW

În cadrul întâlnirii de la Washington dintre șefii diplomațiilor din Statele Unite și Ucraina, în care s-a semnat Parteneriatul strategic dintre cele două țări, Secretarul de Stat Antony Blinken a avut o reacție critică la adresa Moscovei. El a avertizat Rusia să nu mai facă ”o greșeală gravă” în privința Ucrainei și să încerce să repete scenariul din 2014, când a masat trupe de-a lungul graniței.

Întâmpinându-l pe ministrul de externe al Ucrainei, Dimtro Kuleba, ieri, 10 noiembrie 2021, Blinken a spus că Statele Unite sunt ”preocupate despre rapoartele privitoare la activitatea neobișnuită a Rusiei din apropierea Ucrainei”, potrivit Digital Journal.

”Nu ne este clar care sunt intențiile Moscovei, dar îi știm cărțile de joc. Preocuparea noastră este că Rusia ar putea face o gravă greșeală prin încercarea de a reface ceea ce a întreprins în 2014, când a adunat trupe de-a lungul frontierei, a intrat pe teritoriul suveran al Ucrainei și a făcut acest lucru pretinzând în mod fals că a fost provocată”, a spus Secretarul de Stat american.

Poziția administrației Biden este clară în privința noilor relații ale Statelor Unite cu Ucraina. ”Angajamentul nostru față de suveranitatea Ucrainei, de independența acesteia, de integritatea teritorială, este ferm, iar comunitatea internațională va trece peste orice efort rusesc de a recurge la tacticile sale anterioare”, a spus Blinken.

SUA mutare-șoc în politica legată de Rusia: Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

Ucraina a fost prinsă într-un război hibrid cu separatișii din estul țării sale, în mare parte vorbitori de limba rusă, din 2014, când Moscova a ocupat și anexat în mod ilegal Crimeea.

La rândul său, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că țara sa încearcă să colaboreze cu Statele Unite, pentru a-și dezvolta capacitatea de apărare și ”nu intenționează să atace pe nimeni”.

”Îngrijorări serioase” ale SUA privind o posibilă invazie a Rusiei într-o țară din estul Europei. Directorul CIA, convorbire secretă cu Putin VIDEO

”Cea mai bună modalitate de a descuraja o Rusie agresivă este de a exprima clar pentru Kremlin că Ucraina este puternică, dar și că are aliați puternici, care nu o vor lăsa singură în fața agresivității din ce în ce mai mari a Moscovei”, a spus diplomatul ucrainean.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News