Lovitură a spionajului din Rusia: Agenții Moscovei au furat formula unui vaccin și a fost creat serul Sputnik

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 11:55
51289 citiri
Lovitură a spionajului din Rusia: Agenții Moscovei au furat formula unui vaccin și a fost creat serul Sputnik
Spionii lui Putin au furat formula vaccinului Astra Zeneca din Marea Britanie FOTO The Sun

Serviciile de Informații din Marea Britanie susțin că au dovezi despre faptul că unul dintre spionii lui Vladimir Putin a furat datele vitale ale unui vacccin, care ulterior au fost folosite pentru crearea serului Sputnik. Astfel formula vaccinului AstraZeneca a fost sustrasă de agenții ruși de la compania producătoare.

Se cunoaște faptul că serul Sputnik conceput de Rusia folosește o tehnologie similară cu vaccinul proiectat de Oxford. Surse din Serviciile Secrete din Marea Britanie au anunțat ministerele de resort că s-a produs această breșă de securitate, potrivit The Sun.

Anul trecut, Serviciile de Informații au arătat cu degetul spre președintele Vladimir Putin. Ei au afirmat că sunt ”mai mult de 95%” siguri că hackerii ruși sponsorizați de statul rus au vizat atacuri asupra instituțiilor și companiilor din Statele Unite, Marea Britanie și Canada, care dezvoltă un vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

La acea vreme, James Brokenshire, ministrul Securității din Marea Britanie, a declarat că ”suntem foarte atenți în ceea ce privește eliminarea acestor lucruri, asigurându-ne că putem avea încredere în atribuțiile noastre”.

Inamicii lui Putin care au murit subit în ultimii 20 ani. Cum "s-au evaporat" în condiții suspecte

La rândul său, deputatul conservator Bob Seely, expert în probleme legate de Rusia, a spus că ”trebuie să fim atenți în privința spionajului rusesc și chinezesc. Indiferent dacă fură proiectul Astra-Zeneca sau ne șantajează cu energia, trebuie să fim înțelepți cu ei”.

Biden a desecretizat numărul focoaselor nucleare deținute de SUA. Raportul arată că Rusia are mai multe, iar China urcă pe locul 3

În Rusia, Vladimir Putin a afirmat că s-a imunizat cu vaccinul Sputnik produs la Moscova și i-a îndemnat pe ruși să facă același lucru, pentru a putea stăpâni pandemia de COVID-19 din țară.

Deși vaccinul rusesc Sputnik a fost vândut în 150 de țări, el nu a fost recunoscut oficial de către organizația Naținilor Unite, Uniunea Europeană și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#spioni rusi, #furt formula vaccin, #Rusia fura vaccin, #vaccin AstraZeneca, #vaccin sputnik, #spionaj rusesc , #Rusia