Lovitură pentru un contractor american al Pentagonului: Spion prins când încerca să trimită informații secrete Rusiei

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 23:55 4677 citiri
Un american arestat pentru spionaj pentru Rusia FOTO: 112

John Murray Rowe Jr., un american în vârstă de 63 de ani, care a lucrat 40 de ani pentru mai mulți contractori ai Pentagonului, s-a oferit să furnizeze Rusiei informații Top secret privitoare la Apărarea națională a Statelor Unite. El a fost reținut și acuzat de spionaj în favoarea Moscovei, după o operațiune specială a FBI-ului.

Expertul american, care lucra ca inginer de teste, a încercat să trimită informații secrete privind sistemele de apărare americane folosite de avioanele de luptă, potrivit USA Today.

Conform documentelor judiciare, Rowe a lucrat mai bine de patru decenii la contractori din domeniul Apărării și a deținut diverse autorizații de securitate legate de misiuni care implică tehnologia aerospațială a Statelor Unite.

Într-un incident, el ar fi întrebat ”de posibilitatea de a deține simultan autorizații de securitate din Statele Unite și din Rusia”. Acțiunile sale au determinat în cele din urmă Agenția Federală de Informații (FBI) să investigheze cazul, cu ajutorul unui ofițer sub acoperire, care s-a dat drept agent al guvernului rus, conform Fox News.

Joe Biden, schimbare majoră a politicii externe americane: Statele Unite taie proiecte uriașe din străinătate și pornesc altele

În timpul întâlnirilor lui Rowe cu presupusul agent, el a făcut mai multe dezvăluri ale unor informații secrete despre apărarea națională a Forțelor Aeriene din SUA. Contractorul a schimbat de-a lungul a mai multor luni, peste 300 de amil-uri cu agentul sub acoperire, în care el a spus că este dispus să lucreze cu guvernul rus și să-i împărtășescă informații clasificate.

Inginerul american de teste, din Dakota de Sud, și-ar fi exprimat interesul să ajute Rusia și chiar să se mute în această țară.

SUA pregătite să dea o lovitură de trăsnet Rusiei: Moscova ar putea fi paralizată pe plan internațional VIDEO

Rowe este acuzat în mod oficial de încercarea de a comunica Rusiei informații Top secret privind Apărarea națională a Statelor Unite. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsa maximă, de închisoare pe viață.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News