Spion rus prins in timp ce instala o bomba sub masina unui expert militar din Ucraina VIDEO

Marti, 08 Iunie 2021, ora 13:10
10873 citiri
Spion rus prins in timp ce instala o bomba sub masina unui expert militar din Ucraina VIDEO
Spionul rus a fost atent monitorizat de agentii de securitate ucraineni FOTO Twitter/ СБ України

Ofiterii din cadrul Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) au retinut, in cursul zilei de luni, 8 iunie, un agent al FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Ruse) care incerca sa planteze o bomba pe masina directorului unui institut de cercetare militara din Ucraina.

Ofiterii SBU au relatat ca agentul rus a venit special din Rusia in orasul ucrainean Severodonetsk pentru a comite acest act terorist.

Conform anchetei, un cetatean ucrainean, care in prezent lucreaza pentru militiile separatiste din Republica Populara Luhansk (LPR), a fost recrutat in 2020 de catre Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Ruse (FSB) pentru a desfasura activitati de informatii si subversive pe teritoriul Ucrainei.

Pentru a-si indeplini sarcinile atribuite, colaboratorul FSB a incercat, prin intermediari, sa obtina informatii clasificate de la un institut militar de cercetare din Harkov. Acesta era interesat sa obtina informatii despre cele mai recente programe de cercetare - hardware militar si UAV-uri. Unul dintre complicii sai a fost retinut in februarie 2021.

In orasul ucrainean Severodonetsk urma sa aiba loc un asasinat cu bomba care se incadreaza in aceleasi tipare cu cazul de la Arad in care omul de afaceri Ioan Crisan a fost ucis dupa ce masina sa a fost aruncata in aer cu un dispozitiv exploziv.

Urmarindu-si intentiile criminale, colaboratorul FSB a sosit din Rusia in orasul ucrainean Severodonetsk, unde anchetatorii ucraineni spun ca a planificat minutios sa comita un act terorist prin plantarea unui dispozitiv exploziv improvizat, proiectat de catre oamenii sai de legatura din FSB, pe masina sefului institutului militar de cercetare din Harkov, relateaza publicatia DefenseRomania.ro.

Dupa cum se poate observa din materialul video, dar si din imaginile atasate mai sus, colaboratorul FSB a fost atent monitorizat, iar in momentul in care incerca sa instaleze dispozitivul exploziv, a fost retinut de ofiterii din cadrul directie de contraspionaj a SBU - acuzatia: incercarea de a comite un act terorist pe teritoriul Ucrainei.

Un tribunal din Ucraina a dispus arestarea preventivă a ministrului agriculturii. Acuzațiile grave la adresa sa
Un tribunal din Ucraina a dispus arestarea preventivă a ministrului agriculturii. Acuzațiile grave la adresa sa
Un tribunal din Ucraina a decis vineri, 26 aprilie, ca ministrul agriculturii, Mîkola Solski, care îşi anunţase joi demisia, să fie plasat în arest preventiv. Decizia a fost luată în...
Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Scandal la nivel înalt în Guvernul Ucrainei. Un important ministru, suspectat de corupție, a demisionat
Mîkola Solski, ministrul ucrainean al Agriculturii, a demisionat din funcție după ce a fost acuzat că şi-a însuşit terenuri care aparţin statului înainte să intre în Guvern, potrivit...
#spion rus, #Ucraina, #bomba, #masina, #expert , #Ucraina