Soldatii unei tari au primit permisiunea de a viola fete in loc sa-si primeasca salariul

Vineri, 11 Martie 2016, ora 21:31 14544 citiri
Foto: Hepta.ro

Militiile aliate armatei Sudanului de Sud au primit permisiunea de a viola femei, in schimbul salariilor, pentru ajutorul dat in lupta impotriva rebelilor.

Un raport al ONU arata ca peste 1.300 de femei au fost violate doar anul trecut in aceasta tara, relateaza BBC.

Potrivit ONU, armata ii viza in mod deliberat pe civili, care erau ucisi si violati, acest lucru adaugandu-se crimelor de razboi.

Brutalitatea Statului Islamic: Femei omorate cu pietre pentru adulter, dupa ce ar fi fost violate de jihadisti

Guvernul a negat ca armata viza civili, insa a transmis ca investigheaza aceste informatii.

ONU sustine ca militiile operau sub un acord "fa ce poti si ia ce poti", care le permitea sa violeze si sa rapeasca femei si fete, ca forma de plata. In plus, membrii militiilor jefuiau asezarile prin care treceau.

Violentele sexuale comise in Sudanul de Sud reprezinta unele dintre cele mai cumplite abuzuri impotriva drepturilor omului din lume, spune Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Zeid Ra'ad al Hussein.

O femeie a povestit cum si-a privit fata de 15 ani violata de 10 soldati, dupa ce sotul sau a fost ucis.

De asemenea, ONU acuza fortele guvernamentale de viol in grup si de macelarirea civililor, iar luptatorii opozitiei sunt acuzati de comiterea de abuzuri impotriva drepturilor omului.

Intr-un raport separat, Amnesty International a transmis ca mai mult de 60 de barbati si baieti au murit sufocati intr-un container de transport al fortelor guvernamentale.

Conflictul civil din aceasta tara a erupt in luna decembrie 2013, dupa ce presedintele Salva Kiir l-a acuzat pe fostul sau adjunct, Riek Machar, ca planuia o lovitura de stat. Acesta din urma a negat acuzatiile, dar a format o armata a rebelilor pentru a lupta contra conducerii statului. Zeci de mii de oameni au murit si peste doua milioane si-au parasit locuintele, de la izbucnirea conflictului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Kogaion78
rank 1
si astia erau dintre putinii care-si meritau o tzara a lor...
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sudanezii sunt pe undeva