Doi soldati ucraineni au fost ucisi in ultimele 24 de ore in luptele cu separatistii prorusi

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 14:43
Autor: Cristian Cozmiuc
Doi soldati ucraineni au fost ucisi in ultimele 24 de ore in luptele cu separatistii prorusiMoscova si Kiev se acuza reciproc ca nu au reusit sa puna in aplicare un acord de pace asupra regiunii Donbass

Doi soldati ucraineni au fost ucisi de separatistii prorusi in estul Ucrainei in ultimele 24 de ore, a anuntat marti, 6 aprilie, armata ucraineana, pe fondul escaladarii tensiunilor din ultimele zile.

Kievul sustine ca Rusia si-a comasat fortele langa granitele estice ale Ucrainei in ultimele saptamani, iar rapoartele despre atacurile separatiste asupra fortelor guvernamentale ucrainene au crescut semnificativ.

NATO si-a manifestat ingrijorarea fata de o acumulare militara rusa in regiunea Donbass, unde, potrivit estimarilor Kievului, conflictul cu separatistii s-a soldat cu 14.000 de morti, incepand cu 2014.

Moscova si Kiev se acuza reciproc ca nu au reusit sa puna in aplicare un acord de pace asupra regiunii.

Kremlinul a declarat luni ca miscarile militare rusesti in apropierea frontierei sale comune cu Ucraina nu reprezinta o amenintare pentru Ucraina sau pentru nimeni altcineva si ca Moscova a mutat trupe in jurul tarii sale dupa cum a considerat potrivit.

Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeana si tarile NATO si-au exprimat sprijinul pentru Ucraina.

Statele Unite considera "credibile" rapoartele despre miscarile militare ruse la frontiera Ucrainei si au cerut Moscovei sa explice "provocarile", adaugand ca sunt gata sa se implice in aceasta situatie, a declarat luni Departamentul de Stat al SUA.

 Articol citit de 1757 ori

    Citeste si:
    Comentarii