Rusia ”este gata” să intervină în Cuba: Ce va face Joe Biden dacă 1.000 de militari ai Moscovei vor sosi la Havana VIDEO

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 00:30 6030 citiri
Senatorul republican Marco Rubio îl avertizează pe Biden despre posibilul amestec al Rusiei în Cuba FOTO: Politico

În contextul în care Cuba a fost confruntată cu revolte și manifestații în mai multe orașe, senatorul republican al SUA Marco Rubio avertizează că Rusia ”este gata să intervină” la Havana. Iar Joe Biden ar trebuie ”să fie pregătit pentru o viitoare intervenție a Moscovei”, în numele regimului din această țară, consideră parlamentarul american.

Congresman-ul din Statele Unite susține că puterea comunistă condusă în prezent de către președintele Miguel Diaz-Canel nu mai este legitimă, într-o emisiune la postul de televiziune Fox News.

La începutul acestei luni, militanții pro-democrație din aceastră țară au ieșit pe străzi, în întreaga insulă, sfidând regimul nemilos, pentru a solicita libertăți legate de drepturile omului, dar și a necesităților de bază.

În timp ce tensiunile au crescut la Havana, refugiații cubanezi și familiile lor au ieșit la proteste, în semn de solidaritate, organizând demonstrații în statul Florida din SUA.

”Cuba de astăzi se află practic într-o stare marțială și în multe orașe din țară sunt staționate trupe militare ale regimului și forțe de securitate. De asemenea, continuă reprimarea populației”, a spus Rubio.

Senatorul republican afirmă că ”Rusia este deja acolo. Ei au o structură de spionaj în Cuba, ca și China, de altfel. Este modelul pe care îl folosesc peste tot în lume. Este posibil să nu fie trupe rusești, în mod direct, ci contractori privați, care sunt practic tot militari ruși.

Aceasta este o baie de sânge la doar 140 de kilometri de graniță. Este destabilizatoare. Vreau să știu ce va face Joe Biden, când 1.000 de soldați ruși vor sosi pe teritoriul cubanez, pentru a ajuta regimul actual. Asta urmează”, a declarat Rubio, conform Real Clear Politics.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News