Șeful armatei SUA avertizează Rusia: Ne pregătim pentru un mare război VIDEO

Luni, 19 Iulie 2021, ora 14:30
12159 citiri
Șeful armatei SUA avertizează Rusia: Ne pregătim pentru un mare război VIDEO
Mark Milley a fost prezent la înființarea noului Comandament al NATO de la Norfolk FOTO: USNI News

La reuniunea care a consfințit înființarea noului Comandament NATO de la Norfolk, Virginia, șeful Armatei SUA a avertizat Rusia, că alianța se pregătește pentru ”un mare război”. Această structură, prima din America, va fi responsabilă cu regiunile atlantice și arctice în fața oricăror amenințări.

NATO dispune de alte două astfel de Comandamente, unul la Brussum, în Olanda, pentru centrul Europei și altul la Napoli, în Italia, pentru zona mediteraneană. Cel care va conduce Joint Force Command de la Norfolk este Andrew Lewis, șeful Flotei a 2-a a Statelor Unite, potrivit Defense News.

Ambele corpuri de comandă coordonate de Lewis au fost create, în ultimii ani, ca răspuns la creșterea activității submarinelor rusești din Oceanul Atlantic, a traficului militar și comercial din Arctica și a altor factori, care au generat o reînnoire a interesului pentru căile maritime dintre Europa și Statele Unite.

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, s-a declarat îngrijorat de perspectiva unei competiții de putere în regiune. ”Misiunea acestui Comandament este să lupte în Bătălia Atlanticului, în cazul unui conflict armat. Aș spune că supraviețuirea Alianței NATO, succesul sau eșecul dintr-un viitor război în Europa ar depinde în mare măsură de acest nou Comandament”.

Pentagonul și-a afirmat poziția referitor la faptul că Statele Unite și NATO trebuie să ia măsuri, pentru a evita ca un alt război mondial să se repete.

NASA anunță că Luna va produce catastrofe naturale pe Pământ: ”Oamenii își vor pierde locurile de muncă” VIDEO

”În opinia mea, lumea intră într-o perioadă de instabilitate potențială, deoarece anumite state, nu toate, dar unele și în mod clar și grupări teroriste vor să submineze și să conteste actuala ordine internațională.

Acestea încearcă să slăbească sistemul de cooperare și securitate colectivă, care există de ceva timp”.

Milley a afirmat că sunt alte provocări față de războaiele mondiale din secolul al XX-lea. ”Trăim o schimbare, una semnificativă, în caracterul războiului, modul în care luptăm, organizațiile cu care luptăm, tehnologia pe care o folosim”.

Alarmă în rândul oamenilor de știință: ”Opriți firmele Big Tech să controleze mintea oamenilor cu cipuri implantate” VIDEO

Șeful Pentagonului a anunțat când vor intra în luptă în Ucraina avioanele F-16
Șeful Pentagonului a anunțat când vor intra în luptă în Ucraina avioanele F-16
Avioanele de luptă F-16 vor începe să ajungă în Ucraina în acest an, a anunțat secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în timpul unei întâlniri în format Ramstein. "Anul...
Transferul de ajutoare umanitare pentru Gaza ar putea fi facilitat. Anunțul Pentagonului
Transferul de ajutoare umanitare pentru Gaza ar putea fi facilitat. Anunțul Pentagonului
Construirea unui debarcader temporar pentru livrarea de ajutoare în Fâşia Gaza va începe în curând, a anunţat marţi Pentagonul. "Toate navele necesare se află în regiunea...
#comandament NATO, #Norfolk, #NATO SUA Europa Rusia, #seful armatei SUA, #Mark Milley, #Pentagon , #Statele Unite