Secrete ale președinților SUA, dezvăluite: Pensii uriașe și beneficii pe viață

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 04:20 8495 citiri
Fostul președinte al SUA barack Obama FOTO: ThoughtCo

În calitate de fost președinte al Statelor Unite, Barack Obama este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume. Chiar dacă el a ieșit din lumina reflectoarelor, presa a dezvăluit secrete legate de protecția sa și a familiei sale, dar și alte beneficii, de care se bucură el și cei care au ocupat funcția de șef al statului la Casa Albă din Washington.

Fără îndoială, viața după președinție nu este deloc ”normală” și foștii lideri americani rămân în ochii publicului. Cum pentru ei există încă riscuri uriașe de securitate, legea privind protecția acestora a fost adoptată, din 1958, potrivit Herald Scotland.

Presa a dezvăluit secrete legate de beneficiile de care se bucură Barack Obama, dar și ceilalți foști președinți ai Statelor Unite. Conform legii, ei au protecție pe viață din partea Secret Service-ului, dar și pensie, personal propriu, cheltuieli pentru birou, îngrijire medicală și asigurare de sănătate.

Directorul Serviciului Secret MI6 avertizează lumea: China vrea să pună mâna pe ceva foarte periculos, iar Putin e misterios VIDEO

Începând cu 2020, foștii locatari de la Casa Albă, primesc o pensie de 219.200 de dolari anual, imediat după ce un președinte își încheie mandatul.

Barack și Michelle Obama, soția sa, ca și ceilalți foști președinți ai Statelor Unite, au dreptul la protecție pe viață, drept legalizat în 1958, dar care fusese modificat în 1994, fiind redus la 10 ani. Dar, Obama a reintrodus această reglementare din anii ‘50, în timpul mandatului său.

Secretarul de Stat al SUA trage un semnal de alarmă. Există dovezi că Rusia are un plan de invadare a Ucrainei VIDEO

Foștii președinți ai Statelor Unite care sunt în viață, în decembrie 2021, sunt următorii: Jimmy Carter (născut 1 octombrie 1924), Donald Trump (14 iunie 1946), George W. Bush (6 iulie 1946), Bill Clinton (19 august 1946) și Barack Obama (4 august 1961).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News