Secretele din viața șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, analizate de un grup de jurnaliști independeți VIDEO

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 14:01
6316 citiri
Secretele din viața șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, analizate de un grup de jurnaliști independeți VIDEO
Ministrul de externe deține bunuri imobiliare de lux în valoare de peste 600 de milioane de ruble FOTO YouTube Важные истории

Jurnaliștii ruși de la „Istorii importante” publică o ancheta care îl vizează pe ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, primul pe listele partidului pro-Kremlin, Rusia Unită, la alegerile din acest weekend, și dezvăluie legătura acestuia cu o angajată a Ministerului de Externe din Rusia.

Timp de mulți ani, Serghei Lavrov, alături de ministrul apărării, Serghei Shoigu, a fost unul dintre cei mai populari miniștri ai țării. În mare parte din acest motiv, Vladimir Putin a cerut ambilor oficiali să intre pe lista federală a partidului Rusia Unită la actualele alegeri pentru Duma de Stat. „Am primit o ofertă împreună cu alți membri ai acestor cinci (în total sunt cinci persoane pe lista federală. – Ed.), O ofertă făcută de președintele Putin la congresul Rusiei Unite. Am considerat această propunere, sunată de pe buzele președintelui, o onoare pentru mine”, așa și-a explicat Lavrov decizia de a alege Duma de Stat la începutul lunii iulie a acestui an.

Serghei Lavrov are 71 de ani. Și-a început cariera în 1971 la Ambasada URSS din Sri Lanka și nu a părăsit serviciul diplomatic de atunci. Timp de 10 ani (din 1994 până în 2004) Lavrov a condus Misiunea permanentă a Rusiei la ONU, până când a fost numit ministru al afacerilor externe. El deține acest post de 17 ani.

Judecând după site-ul Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov are o soție, pe nume Maria Lavrova. Ministrul de externe este căsătorit oficial cu ea de mulți ani. De asemenea, el enumeră veniturile soțului pe declarațiile sale anuale anticorupție. În ultimii cinci ani, Lavrovs au câștigat aproximativ opt până la zece milioane de ruble anual pentru doi. Cu toate acestea, așa cum au aflat jurnaliștii publicației Insider anul trecut (autoritățile ruse, nemulțumite de investigațiile acestei mass-media, au recunoscut-o, de rând cu alte surse mass-media independente, ca fiind un agent străin), ministrul de externe deține bunuri imobiliare de lux în valoare de peste 600 de milioane de ruble.

Dar chiar și această proprietate pălește în comparație cu cea pe care jurnaliștii publicației „Povești importante” a găsit-o la „angajatul ministerului rus de externe”, Svetlana Polyakova.

Potrivit surselor jurnaliștilor de la Ministerul de Externe rus, Polyakova ar avea o relație de lungă durată și foarte strânsă cu Sergei Lavrov. Totodată, Polyakova ar fi câștigat o influență semnificativă în minister, iar mai mulți oficiali de rang înalt din Ministerul Afacerilor Externe sunt nemulțumiți de faptul că persoanele din anturajul femeii erau numite în funcții cheie din minister, iar alții au fost forțați să demisioneze.

După cum au aflat jurnaliștii de la „Povești importante”, Svetlana Polyakova a călătorit cu Serghei Lavrov de cel puțin trei ori: o dată la Sochi și de două ori la Sankt Petersburg.

Pe lângă faptul că lucra la Ministerul Afacerilor Externe, Svetlana Polyakova se ocupa de afaceri. Până în 2012, a fost coproprietar al restaurantului Consul, care se află în clădirea Academiei Diplomatice a Ministerului de Externe al Rusiei de pe strada Ostozhenka din centrul Moscovei. Restaurantul a primit contracte guvernamentale de la academie pentru catering pentru studenți, profesori și diplomați străini care au venit să studieze. Cu toate acestea, restaurantul nu se poate lăuda cu venituri mari: în ultimii cinci ani (din 2015 până în 2020) venitul a ajuns la doar 97 de milioane de ruble. Și alte companii ale femeii, judecând după rapoartele lor oficiale, nu i-au adus venituri mari. Dar, în ciuda acestui fapt, Svetlana Polyakova s-a dovedit a fi proprietara unei proprietăți în valoare de aproximativ 1 miliard de ruble.

Polyakova deține un apartament cu o suprafață de aproape 260 de metri pătrați în complexul rezidențial Prechistenka 13 din chiar centrul Moscovei, unde se regăsesc unele dintre cele mai scumpe apartamente nu numai în Rusia, ci în întreaga lume.

Este dificil de estimat costul apartamentului Svetlana Polyakova datorită unicității obiectului, dar un apartament cu aproape același material în această casă este vândut cu peste 700 de milioane de ruble. În plus, Svetlana Polyakova deține apartamente în valoare de aproximativ 50 de milioane de ruble într-un complex rezidențial de elită din Sochi și o casă în valoare de aproximativ 57 de milioane de ruble în satul Palitsy din regiunea Moscovei.

Pe lângă apartamente, Svetlana Polyakova se mândrește cu o întreagă flotă de mașini de lux. Ea deține un Porsche, două Mercedes scumpe, iar până în 2016 deținea încă un Bentley. Anul acesta mama lui Svetlana Polyakova, pensionara Tamara, a achiziționat și un Mercedes, care costă 20 de milioane de ruble în showroom-uri, relatează Ziarul de Gardă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Serghei Lavrov, #secrete, #amanta, #avere , #Rusia
Comentarii