Secretarul de Stat al SUA trage un semnal de alarmă. Există dovezi că Rusia are un plan de invadare a Ucrainei VIDEO

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 11:23 3010 citiri
Blinken avertizează despre o invazie a Rusiei în Ucraina FOTO: 112

În cadrul conferinței de presă din 1 decembrie 2021, de la sfârșitul reuniunii miniștrilor de Externe ai alianței NATO din Letonia, Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA, a avertizat asupra intențiilor Moscovei. Diplomatul american a spus că există ”dovezi” care dezvăluie planul lui Putin de a invada Ucraina.

Oficiali din Statele Unite și Ucraina și-au exprimat îngrijorarea în ultimele săptămâni, cu privire la o posibilă invazie a trupelor ruse. Această convingere este alimentată de faptul că Rusia a acumulat peste 90.000 de militari în apropierea graniței cu țara vecină, potrivit Washington Examiner.

”Suntem profund îngrijorați de dovezile care arată că Rusia a făcut planuri pentru mișcări agresive semnificative împotriva Ucrainei. Planurile includ eforturi de destabilizare a Ucrainei din interior, precum și operațiuni militare pe scară largă”, a afirmat Blinken, după reuniunea NATO de la Riga.

Diplomatul american a subliniat faptul că există diverse asemănări între evenimente recente și ceea ce a dus la invadarea Crimeei de către Rusia îăn 2014, ca niște repere a ceea ce s-ar putea petrece în viitorul apropiat.

”Acum noi am mai văzut aceste cărți de joc. În 2014, când Rusia a invadat Ucraina ultima dată. Atunci, ca și acum, forțele de luptă ale rușilor au crescut foarte mult, în apropierea frontierei.

Directorul Serviciului Secret MI6 avertizează lumea: China vrea să pună mâna pe ceva foarte periculos, iar Putin e misterios VIDEO

Atunci, ca și acum, au intensificat dezinfornmarea pentru a descrie Ucraina drept agresor, pentru a justifica o acțiune militară preplanificată. Am revăzut această tactici doar în ultimele 24 de ore”, a spus Blinken.

Secretarul de Stat a vorbit și de alte metode folosite de Moscova, pentru a-și realiza obiectivele. ”Am observat, de asemenea, în ultimele săptămâni, o creștere masivă, de peste zece ori, a activității de pe rețelele de socializare, care a împins propaganda anti-ucraineană la niveluri observate ultima dată, înaintea invaziei Ucrainei de către Rusia, din 2014”.

Statele Unite, o nouă mutare împotriva lui Vladimir Putin. Congresul cere să nu-l mai recunoască ca președinte al Rusiei

Cu toate astea, viitorul este imprevizibil, consideră diplomatul american. ”Nu știm dacă președintele Putin a luat decizia de a invada Ucraina. Cu o zi mai devreme, Blinken a avertizat că ”orice agresiune rusă reînnoită poate avea consecințe grave”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News