Se anunta proteste in intreaga Rusie de ziua lui Putin

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 10:503059 citiri
Se anunta proteste in intreaga Rusie de ziua lui Putin
Foto: Twitter/Aleksei Navalnii

Echipa de campanie a liderului opozitiei ruse Aleksei Navalnii a chemat marti la organizarea de mitinguri in intreaga tara, de ziua de nastere a presedintelui Vladimir Putin.

Mitingul principal ar urma sa aiba loc in orasul natal al presedintelui rus, Sankt Petersburg informeaza DPA. Vladimir Putin, care anul viitor isi incheie al treilea mandat prezidential, implineste sambata 65 de ani.

Navalnii, care vrea sa candideze impotriva lui Putin la alegerile prezindetiale de anul viitor, a fost condamnat luni la 20 de zile de inchisoare pentru ca si-a chemat sustinatorii sa participe la mitinguri neautorizate.

"Aleksei a chemat pe toata lumea sa continue sa sprijine campania sa electorala si sa participe la mitingurile de protest pe 7 octombrie, nu numai la Sankt Petersburg, dar si in intreaga tara", a declarat echipa de campanie intr-un comunicat, citand comentarii ale lui Navalnii in instanta de judecata.

Navalnii a fost retinut saptamana trecuta inaintea unui miting care ar fi trebuit sa aiba loc in al cincilea cel mai mare oras al Rusiei, Nijni Novgorod. Problemele sale legale probabil il vor impiedica sa ajunga sa candideze in alegerile de anul viitor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
MosGerila
rank 5
MosGerila
rank 5