Un cunoscut scriitor mexican a murit in urma unor complicatii asociate COVID-19

Luni, 05 Aprilie 2021, ora 20:49
2477 citiri
Un cunoscut scriitor mexican a murit in urma unor complicatii asociate COVID-19
Francisco Gerardo Haghenbeck FOTO: https://aldianews.com

Scriitorul si scenaristul mexican Francisco Gerardo Haghenbeck a murit duminica la 56 de ani, in urma complicatiilor asociate COVID-19, au informat organizatii culturale citate de EFE.

"Deplangem moartea scriitorului si scenaristului de benzi desenate Francisco Gerardo Haghenbeck, laureat al Premiului Nocte 2013 pentru cea mai buna carte straina cu opera sa El diablo me obligo (2011)", noteaza Secretariatul pentru cultura din Ciudad de Mexico intr-un mesaj pe Twitter.

Familia lui Haghenbeck, care este singurul mexican care a scris o versiune a Superman pentru DC Comics in 2002, a lansat vinerea trecuta o campanie pe retelele de socializare pentru gasirea unor donatori de sange.

Duminica, regizorul de film Sebastian del Amo, care scrie un serial inspirat din cartea "Trago amargo" (2006) a lui Haghenbeck, a informat despre decesul autorului.

"A murit un mare scriitor, prieten complice, partener de creatie... Odihneste-te in pace Francisco. Iti repet ceea ce ti-am spus in urma cu cateva zile: te iubesc... Intreaga mea afectiune pentru Lillyan Funes, fiica sa Arantxa si pentru restul familiei Haghenbeck", a scris Del Amo pe Facebook.

Autorul, care isi semna cartile F.G. Haghenbeck, a scris cartea "El diablo me obligo" (2011), care a inspirat platforma Netflix pentru realizarea serialului de fantezie horror "Diablero: Vanatorul de demoni".

Un alt best-seller al sau este "Cartea secreta a Fridei Kahlo" in care a reconstituit viata celebrei pictorite Frida Kahlo, reusind sa imbine elemente biografice cu fictiunea si momentele istorice. El s-a inspirat din jurnalul Fridei, din relatari de epoca si marturii, scriind o carte care s-a bucurat de un succes imens, fiind tradusa in saptesprezece limbi.

Francisco Gerardo Haghenbeck Correa sau F.G. Haghenbeck (n. 1965 in Ciudad de Mexico) a absolvit Arhitectura si a lucrat initial in televiziune pentru a trece, in cele din urma, la romane si benzi desenate, fiind influentat - cum el insusi afirma intr-un interviu -de romanul noir american si reusind sa imbine "mitologia cu mixologia".

Cum s-a terminat finala Ligii Națiunilor din America de Nord. SUA și Mexic au jucat cu trofeul pe masă
Cum s-a terminat finala Ligii Națiunilor din America de Nord. SUA și Mexic au jucat cu trofeul pe masă
Selecţionata Statelor Unite a învins cu scorul de 2-0 echipa Mexicului şi-a păstrat titlul în Liga Naţiunilor din zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe). Americanii...
Zeci de persoane au fost răpite într-o confruntare dintre cartelurile din Mexic. Autoritățile au reușit să elibereze 42
Zeci de persoane au fost răpite într-o confruntare dintre cartelurile din Mexic. Autoritățile au reușit să elibereze 42
Autorităţile mexicane au ridicat sâmbătă la 42 numărul persoanelor eliberate după o răpire în masă a 66 de persoane cu o zi înainte la Culiacan, în nord-vestul ţării, relatează AFP....
#scriitor, #Mexic, #covid, #mort, #benzi desenate , #Mexic