Scriitoarea Kuki Gallmann a fost impuscata intr-o rezervatie din Kenya

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 15:52 7520 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Kuki Gallmann

Ecologista si scriitoarea Kuki Gallmann, autoare a romanului "I Dreamed of Africa", ecranizare ce a avut-o in prim plan pe Kim Basinger, a fost impuscata si ranita intr-o ambuscada in rezervatia sa naturala din Kenya.

Autoarea de origine italiana, in varsta de 73 de ani, care detine Laikipia Nature Conservancy, a fost transportata la spital, pentru ingrijiri, informeaza BBC.

Kuki Gallmann administreaza si o locuinta pentru safari, care a fost incendiata luna trecuta, probabil, de pastorii unor cirezi de vite, care se afla in conflict cu proprietarii, dupa ce au intrat pe proprietate in cautare de nutret proaspat.

La inceputul lunii martie, britanicul Tristan Voorspuy, care administra o companie safari, a fost ucis, pe cand isi inspecta cabanele din Laikipia.

Atacul din luna martie asupra proprietatii lui Gullmann a fost catalogat de politie drept razbunare, dupa ce autoritatile au ucis 100 de vite aflate pe terenul parcului natural.

Kuki Gallman detine aproximativ 360 de kilometri patrati din Laikipia, teren pe care traiesc specii rare de pasari, arbori si mamifere. Organizatia infiintata de Gallmann aici deruleaza proiecte educative si artistice.

Ecologista italiana s-a mutat in Kenya in 1972, impreuna cu sotul si fiul lor, care au decedat in accidente separate. Dupa mai multi ani, ea a devenit cetatean kenyan. "I Dreamed of Africa" este cea mai cunoscuta scriere a sa. In 2000, romanul a fost ecranizat de Hugh Hudson, iar din distributie au facut parte Kim Basinger, Vincent Perez si Daniel Craig.

Laikipia, care se intinde pe o suprafata de 10.000 de kilometri patrati, in centrul Kenyei, este zona in care se afla cei mai multi proprietari caucazieni. In ultimele luni, arealul a devenit destul de nesigur, din cauza secetei si a pastorilor inarmati, care cauta pasuni pentru cirezile lor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
PSD.Erie
rank 5
Toarasi, domne, dacau impuscato, inseamna ca cineva a loato la ochi!