Femeile, mai eficiente în combaterea crizei climatice decât bărbații SONDAJ

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 04:381212 citiri
Femeile, mai eficiente în combaterea crizei climatice decât bărbații SONDAJ
Femeile sunt îngrijorate într-o proporție mai mare de viitorul generațiilor următoare FOTO pixabay.com

Femeile au făcut schimbări mai semnificative în ceea ce privește obiceiurile personale, pentru combaterea schimbărilor climatice, decât bărbații. Este rezultatul unui sondaj efectuat publicat luni, 18 octombrie, de Forumul Femeilor.

Barometrul egalității de gen, prin care s-au intervievat aproape 10.000 de persoane din țările G20 a relevat faptul că femeile, într-o proporție mai mare decât bărbații, și-au schimbat obiceiurile, pentru scăderea emisiilor de dioxid de carbon, prin reciclare, achiziționarea de produse locale și reducerea consumului de apă și de carne.

De asemenea, femeile sunt mult mai motivate pentru reducerea emisiilor de CO2, a concluzionat studiul. Unul dintre motive este protejarea generațiilor viitoare, potrivit Politico.

Atunci când vine vorba despre discrepanțele de gen în ceea ce privește schimbările climatice, raportul spune că oficialii de rang înalt din sectoarele relevante, precum energia, transportul și mediul, sunt în cea mai mare parte bărbați, în Germania (79%), Franța (71%), Italia (78%) și Regatul Unit (61%).

Cercetătorii care au efectuat raportul au primit 9.500 de răspunsuri la chestionare, sub formă de interviuri, din cele 19 țări ale G20.

84% dintre respondenți au fost de părere că discriminarea de gen trebuie redusă și recuperarea economică prin includerea femeilor și bărbaților, deopotrivă, trebuie să fie prioritară. Unul din trei intervievați cred că egalitatea de gen nu ar trebui promovată în țara lor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News