Satul Miracolelor - Jumatate din locuitori, condamnati pentru pedofilie

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 23:42
6379 citiri
Satul Miracolelor - Jumatate din locuitori, condamnati pentru pedofilie

Despre Miracle Village (Satul Miracolelor), o mica localitate situata in apropierea orasului Pahokee, din sudul statului american Florida se poate spune ca nu isi merita denumirea. Nu este vorba de niciun miracol aici, realitatea fiind chiar deprimanta: jumatate dintre locuitorii sai sunt luati in evidentele politiei ca fiind agresori sexuali.

Localitatea a fost intemeiata pornindu-se initial de la un complex rezidential pentru cei care doreau sa renunte la agitatia orasului si sa locuiasca intr-un fel de comunitate rurala idilica, inconjurati de liniste si vegetatie bogata.

Cum s-a ajuns ca astazi, din cei aproximativ 200 de oameni care isi duc viata aici, jumatate dintre ei sa fi suferit condamnari legate agresiuni sexuale in care au fost implicati copii? Adevarul este scos la iveala de un reportaj recent despre respectiva comunitate prezentat de BBC.

Potrivit legilor statului Florida, acestui gen de agresori le este interzis sa locuiasca in apropierea scolilor, gradinitelor, locurilor de joaca, unele orase fixand ca limita de distanta 700 de metri. De asemenea, le poate fi interzis accesul in locuri publice frecventate si de copii, cum ar fi piscinele. Astfel de masuri ii constrang pe pedofili sa se retraga din zonele intens populate.

Tinand cont de o asemenea situatie, in anul 2009, un pastor preocupat de soarta unor astfel de delincventi, a vazut in complexul Miracle Village un loc unde acestia isi pot gasi o locuinta. La sugestia pastorului, in zona au sosit primii cu astfel de probleme. Astazi, aproximativ 100 de persoane dintre cele care locuiesc aici (printre ei se numara doar o femeie), au suferit condamnari legate de sex cu minori, pornografie infantila, abuz sau molestare de copii.

Ce au de spus ceilalti locuitori in legatura cu pedofilii? Edgar Walford, un localnic care s-a instalat aici inaintea aparitiei acestora, spune ca "localitatea este linistita, nimeni nu deranjeaza pe nimeni". Insa barbatul are si un regret: copiii lipsesc din zona.

Multumiti par a fi si cei certati cu legea care s-au refugiat aici. Christopher Dawson, 22 de ani, condamnat pentru abuz sexual asupra unei minore, are interdictie de a mai aborda persoane sub 18 ani. "Chiar daca mi s-a pus eticheta de agresor sexual, nu sunt un monstru. Am comis o greseala si imi asum consecintele. Ma simt in securitate aici, la Miracle Village. Oamenii sunt cumsecade", spune tanarul.

Jerry Youmans, cel care se ocupa cu administrarea unei parti a complexului rezidential din zona, spune ca se primesc intre 10 si 20 de cereri pe saptamana din partea unor potentiali locatari. Condamnat si el pentru agresiune sexuala, barbatul sustine insa ca se face o triere a cererilor, evitandu-se cei cu trecut violent si care au probleme cu drogurile pentru a fi protejati cei care locuiesc deja aici.

In Miracle Village, cei care au suferit condamnari au posibilitatea de a face psihoterapie sau de a participa la slujbe si intruniri religioase, in acest fel urmarindu-se reabilitarea lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Miracle Village Florida, #pedofili Satul Miracolelor, #localitate populata pedofili, #Miracle Village agresori sexuali , #America