S-a aflat cu ce s-a otravit fostul comandant al croatilor-bosniaci in fata Tribunalului Penal International

Sambata, 02 Decembrie 2017, ora 07:46 13153 citiri
Foto: Facebook/ Slobodan Praljak

Slobodan Praljak, un fost comandant al croatilor-bosniaci, a decedat dupa ce a ingerat cianura in timpul citirii sentintei in sala Tribunalului Penal International, au anuntat vineri procurorii olandezi, dupa efectuarea autopsiei, relateaza site-ul agentiei Reuters.

Miercuri, Praljak, fost lider al fortelor militare croato-bosniace in razboiul din perioada 1992-1995, a baut otrava dintr-o sticluta si a strigat "Nu sunt criminal de razboi!" in momentul in care Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie a confirmat in apel sentinta de 20 de ani de inchisoare stabilita in instanta inferioara.

Ulterior, barbatul in varsta de 72 de ani a murit la spital. "Praljak a avut o concentratie semnificativa de cianura de potasiu in sangele sau. Acest lucru a dus la insuficienta cardiaca, aceasta fiind cauza decesului", se arata intr-un comunicat al procurorilor, care au analizat raportul toxicologic.

Autoritatile olandeze au anuntat ca ancheta va continua pentru a stabili persoana care i-a furnizat substanta lui Slobodan Praljak si cum a reusit fostul general sa intre in Tribunal cu otrava.

Sinuciderea lui Praljak nu reprezinta singura actiune de acest fel din timpul unui proces la Haga. Slavko Dokmanovic, un suspect in cazul crimelor de razboi ale croatilor din Serbia, s-a spanzurat in celula in 1998, iar Milan Babic s-a sinucis in 2006.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News