Rusii se pregatesc sa mearga la urne, Putin este favorit (Video)

Sambata, 03 Martie 2012, ora 10:411795 citiri
Rusii se pregatesc sa mearga la urne, Putin este favorit (Video)

Cu o zi inainte de alegerile prezidentiale din Rusia, actualul premier, Vladimir Putin, ramane favorit, cel mai recent sondaj de opinie previzionand ca va castiga inca din primul tur, cu 68 la suta din voturi.

Putin se lupta pentru a-si reocupa locul de la Kremlin cu Ghenadi Ziuganov, liderul comunistilor, Serghei Mironov, liderul Rusiei Juste, cu ultranationalistul Vladimir Jirinovski si cu oligarhul Mihail Prokhorov, dar putini sunt cei care cred ca va pierde aceasta lupta, anunta Sky News.

In ciuda eforturilor a mii de protestatari care au cerut, in ultimele luni, plecarea lui Putin de la putere, actualul premier pare a nu avea probleme in a obtine cel putin cele 50 de procente necesare pentru a ajunge presedinte.

Cu toate acestea, alegerile de duminica sunt o provocare pentru cariera politica a lui Putin. Victoria sa este inevitabila, dar nu va fi lina si fara probleme.

Opozitia a facut deja apel la mobilizare pentru manifestatii pe 5 martie, dupa alegerea probabila a lui Putin din primul tur.

Rocada in Rusia, dupa alegeri: Putin il va desemna pe Medvedev premier

Contestatarii sunt decisi sa se mobilizeze dupa un scrutin pe care il considera deja nelegitim, avand in vedere ca mai multi candidati nu au avut dreptul sa se prezinte in cursa.

Politia si manifestantii pro-Putin au impiedicat, miercuri seara, o actiune a opozitiei care incerca distribuirea de corturi la Moscova in vederea viitoarelor proteste.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News