Rusii acuza Israelul ca ar fi in spatele atacului de la baza aeriana din Siria, atribuit initial SUA

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 20:585735 citiri
Rusii acuza Israelul ca ar fi in spatele atacului de la baza aeriana din Siria, atribuit initial SUA
Foto: captura

Ministerul rus al Apararii a transmis, luni, ca atacul cu rachete asupra bazei militare din Siria a fost lansat de aeronave israeliene, dupa ce initial raidul a fost atribuit Washingtonului.

Autoritatile israeliene nu au facut comentarii, transmite Bloomberg.

Potrivit oficialilor rusi, doua aeronove israeliene F-15 au atacat luni dimineata baza militara Tiyas, cunoscuta si ca T-4, situata intre orasele Homs si Palmyra. Trei rachete si-au atins tinta, in timp ce alte cinci ar fi fost doborate de fortele siriene.

Cel putin 14 oameni, inclusiv iranieni, au fost ucisi in atac.

Este vorba despre baza aeriana care ar fi fost folosita de Iran pe 10 februarie pentru a lansa o drona care a patruns in spatiul aerian israelian, potrivit Israelului.

Raidul de luni dimineata a avut loc la o zi dupa ce presedinele american Donald Trump a avertizat ca aceia responsabili pentru atacul chimic din orasul sirian Douma "vor plati un pret mare".

Autoritatile americane au negat insa faptul ca s-ar afla in spatele atacului asupra T-4 si au precizat ca "vor continua sa urmareasca indeaproape situatia", a notat Bloomberg.

Intr-o situatie similara petrecuta in aprilie 2017, cand zeci de persoane si-au pierdut viata in urma unui atac cu arme chimice atribuit administratiei Bashar al-Assad, SUA au atacat cu rachete o baza militara siriana.


C.S.