Moscova trece la măsuri ferme. 700 de angajați nevaccinați au fost concediați într-o regiune din estul Rusiei

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 23:38
1794 citiri
Moscova trece la măsuri ferme. 700 de angajați nevaccinați au fost concediați într-o regiune din estul Rusiei
Regiune Primorie din Extremul Orient rus/ FOTO Twitter

În ţinutul Primorie, din Rusia, aproximativ 700 de angajați din diverse întreprinderi, care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, au fost concediaţi.

”Cel puțin 700 de angajați ai întreprinderilor din Primorie au fost concediaţi oficial de la locul de muncă pentru că nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului sau nu au acte justificative care să certifice faptul că au trecut prin boală sau nu au voie să se vaccineze, potrivit Federației Sindicatelor din Primorie.

În Primorie a fost introdusă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru lucrătorii din sectoarele servicii, instituţii publice, operatori economici, locuințe și servicii, servicii publice, din sectorul industrial şi altele. Autoritățile au raportat că, din 15 noiembrie, în regiune vor începe să-i concedieze pe acei angajați care nu s-au vaccinat cu prima componentă, iar, din 15 decembrie, pe cei care nu s-au vaccinat cu cea de-a doua doză de vaccin.

”Aproximativ 700 de cetăţeni din Primorie au fost concediați de la locul de muncă pentru că nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 – acestea sunt datele monitorizării sindicarelor. Dar cifra reală poate fi mult mai mare, deoarece această informație este doar de la acele întreprinderi în care există organizații sindicale”, se specifică în comunicatul remis de Federația Sindicatelor din Primorie.

Potrivit federației, din 22 noiembrie, au fost operate concedieri la KGUP Primteploenergo – 150 de angajaţi, RU Novoşahtinskoe – 46 de angajați, plus alte 113 persoane, în cursul săptămânii trecute, Dalzavod – 45 (în total, 98 de angajaţi), VPOPAT-1 – 90 (în total, 93 de angajaţi), Reţeau Electrică Primorsk – 60 (în total, 85 de angajaţi), 30 SRZ- 70 (în total, 80 de angajaţi), Rostelecom – 43 și mai sunt cazuri și în sectoarele cultură și educație. Compania Progress Aviation a suspendat ordinul de concediere a 404 de angajați, până la data de 31 decembrie 2021.

”Reprezentanții colectivelor de muncă se plâng de probleme în furnizarea de vaccinuri în anumite municipalități. Dar situația se schimbă de la o zi la alta, din cauza că deficitul de vaccinuri din Districtul urban Nahodka a fost eliminat, unde 105 persoane au fost de fapt concediate în Portul Vostochnîi, iar 400 de muncitori au primit notificări. Restul s-au putut vaccina sau fie au avut scutiri de la medicii de familie.

În același timp, lucrătorii fabricilor de creștere a peștilor Riazanovsk și Barabaşevsk se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu vaccinuri în districtul Hasan, notează Federația. Federația Sindicatelor din Primorie a transmis un apel conducerii regionale și medicului sanitar șef al regiunii, prin care solicită revizuirea termenelor de vaccinare, după care angajații nevaccinați ai întreprinderilor să fie concediaţi de la locul de muncă.

De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
Statele Unite au avertizat Rusia cu săptămâni în urmă cu privire la iminența unui atac precum cel care a avut loc pe 22 martie. Când vine vorba de terorism, serviciile secrete trec peste...
#Rusia, #regiunea primorie, #vaccinare obligatorie, #concediere, #nevaccinati , #Rusia