Amnesty International afirma ca este posibil ca autoritatile ruse sa il ucida lent pe Navalnii, supunandu-l torturii si privarii de somn

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 07:32
Autor: Alina Toma
Amnesty International afirma ca este posibil ca autoritatile ruse sa il ucida lent pe Navalnii, supunandu-l torturii si privarii de somnAnul trecut, opozantul rus a fost otravit cu un agent neurotoxic/Aleksei Navalnii/Facebook

Opozantul rus Aleksei Navalnii este incarcerat in conditii ce constituie tortura si care ar putea sa il ucida incet, a declarat miercuri organizatia neguvernamentala internationala pentru drepturile omului Amnesty International, transmite Reuters.

Amnesty International a declarat ca Navalnii, care anul trecut a fost otravit cu un agent neurotoxic din categoria Noviciok, este acum supus privarii de somn si nu are acces in inchisoare la un doctor in care poate avea incredere.

"Rusia, autoritatile ruse, l-ar putea pune intr-o situatie de moarte lenta si ar putea incerca sa ascunda ceea ce i se intampla", a declarat pentru Reuters secretarul general al Amnesty International, Agnes Callamard, inaintea publicarii raportului anual al organizatiei. "In mod clar, autoritatile ruse ii incalca drepturile. Trebuie sa facem mai mult", a sustinut Callamard. "Au incercat deja sa il omoare, acum l-au arestat si ii impun conditii de inchisoare ce constitue tortura".

Kremlinul refuza sa comenteze acuzatiile

Navalnii a intrat intr-o greva a foamei saptamana trecuta in incercarea de a forta inchisoarea in care se afla sa ii ofere ingrijiri medicale adecvate pentru durerile acute la spate si picioare.

Kremlinul a refuzat sa comenteze referitor la starea sanatatii sale, afirmand ca aceasta este o chestiune ce tine de serviciul penitenciar federal. Saptamana trecuta, serviciul penitenciar a anuntat ca opozantul in varsta de 44 de ani primeste tot tratamentul necesar.

In februarie, Aleksei Navalnii a fost inchis pentru o perioada de doi ani si jumatate pentru nerespectarea conditiilor de eliberare conditionata, calificate de opozant ca fiind motivate politic. Autoritatile ruse, care au pus indoiala otravirea lui Navalnii, il prezinta pe opozant drept o persoana care cauta sa provoace scandaluri ce vizeaza destabilizarea Rusiei si care este sustinut de Occident.

Proteste in sprijinul lui Navalnii: Amenda pentru Twitter dupa ce nu a sters o postare despre proteste

Politicianul rus Alexei Navalnii a fost Navalnii a fost arestat pe 17 ianuarie, la aterizarea pe Aeroportul din Moscova si acuzat ca nu a respectat conditiile eliberarii conditionate.Autoritarile din Moscova i-au adaugat intre timp la capetele de acuzare "instigarea la proteste" si l-au condamnat marti la 3,5 ani de inchisoare cu executare.

A fost condamnat marti, 2 februarie, la inchisoare cu executare, intr-un tribunal din Moscova. In sala de judecata a reusit sa-i adreseze sotiei Iulia doar cuvintele "Nu fi trista, totul va fi bine!", potrivit unui film postat pe canalul de Telegram Moscowach.

 Articol citit de 2494 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Pauperovici
  08.04.2021, 01:38
  un imperialist rus in minus
  nu poate fi un lucru rau

  navalnii este o petarda de fum
  tot rus putinist este, cu diferenta ca se viseaza in locul lui putin
  ce, ajuns la ciolan crede careva ca va cere iertare sutelor de miid e deportati si macelariti ? ca va restitui teritorii luate cu japca si ciubota ? mai degraba ajunge la atlantic calare pe tanc, cum ii sade bine rusului
  KPK1
  07.04.2021, 20:54
  Clar si sigur.
  Si clara si sigura affffirmatia:-"L-ar putea.S-ar putea".
  Mai departe n-am mai citit.
  S-a schimbat "partitura".Aia cu novicioaca s-a rasuflat.
  Pauperovici
  08.04.2021, 01:41
  petarda rusa
  in schimb mobilizrea trupelor nu e petarda, se pregatesc de invazie "defensiva" pe undeva prin zona
  cu binefacerile de rigoare
  apar peste tot "separatisti rusi"
  ma-ntreb cand or aparea si la noi, stiut fiind caracterul labil al "romanului"
  dragostea de urss a fost uriasa multa vreme la noi, asa ca vin si acele vremuri
  Alooo
  07.04.2021, 11:49
  From Russia
  With Love...
  Harapalb
  07.04.2021, 11:01
  Singura șansă ca Navalnii sa ramina în viață este ca guvernul să-l
  protejeze de agenții străini . Și unde poate fi protejat mai bine decit in pușcărie ! Doar in mijlocul prietenilor sa produs otrăvirea dinainte. Se pare ca guvernul are tot interesul sa nu i se intimple ceva fatal. Viu in Rusia acest blogger ce nu a lucrat o zi in viață , este susținut financial din vest și are doua condamnări nu are valoare decit ca Victima.
  Terente
  07.04.2021, 10:18
  Acest Navalnii, este un naiv, opera a serviciilor ruse...
  Ei l-au creeat, promovat, otravit, spitalizat si vindecat in Germania. Tot serviciile i-au garantat si viata la intoarcerea din Germania.
  tarfrad
  07.04.2021, 16:39
  Ha, ha, ha!
  Ești convins că asta ți-au transmis de la Kremlin să postezi aici...?

  Sau... te pregătești să inveți zborul de la etajele superioare ale clădirilor...

  Sau vrei să te bucuri de băuturi "răcoritoare" pe bază de Noviciok... aste te răcesc cu adevărat!

  Apropos... mai maronești chiloțeii cand te uiți la avatar...?
  Grebla
  07.04.2021, 08:26
  Deh !
  Cind te bagi in noroi, pot da porcii peste tine .
  Asta e un lunatic si chiar nu stie ce vrea .
  Cum zicea Putin, " daca il otraveam eu, era mort ! ".
  E timpul s a plece inapoi in Germania ,ca in Russia treaba e nasoala .
  Acolo sa caute de lucru si sa produca ceva . In starea de acum e un arazit, politician.
  Teddy62
  07.04.2021, 19:08
  harasho, tavarisci
  грабли...