Moscova caută un răspuns dur pentru Statele Unite după noi sancţiuni impuse unor companii implicate în proiectul Nord Stream 2

Duminica, 22 August 2021, ora 08:122152 citiri
Moscova caută un răspuns dur pentru Statele Unite după noi sancţiuni impuse unor companii implicate în proiectul Nord Stream 2
Relația dintre Statele Unite și Moscova rămâne tensionată FOTO Pixabay

Moscova a anunţat sâmbătă că va lua măsuri de retorsiune după noile sancţiuni aplicate vineri de Statele Unite unei nave ruseşti şi unor companii implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, transmite Reuters.

Proiectul de 11 miliarde de dolari, care va dubla conducta existentă Nord Stream pe sub Marea Baltică şi va permite Rusiei să ocolească Ucraina pentru livrarea gazelor către Europa, este un motiv important de tensiuni între Moscova şi Washington.

Washingtonul a impus sancţiunile vineri unei nave, proprietarului acesteia şi unei companii de construcţii, dar adversarii proiectului au spus că măsurile sunt insuficiente pentru a opri proiectul.

Statele Unite şi Marea Britanie au mai impus, vineri, sancţiuni unor persoane despre care au spus că sunt agenţi de informaţii ruşi responsabili de otrăvirea în urmă cu un an a criticului Kremlinului Alexei Navalnîi.

"Considerăm că astfel de acţiuni ostile ale administraţiei Biden sunt dictate de lipsa de voinţă politică şi lipsa de dorinţă de a construi relaţii SUA-Rusia pe bază de parteneriat", a declarat Maria Zaharova, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei.

Proiectul Nord Stream 2 a fost pe agenda discuțiilor dintre Putin și Merkel de zilele trecute.