Kremlinul sustine ca Washingtonul va continua politica de ingradire a Rusiei, chiar si dupa summitul Biden-Putin

Luni, 21 Iunie 2021, ora 22:51
2544 citiri
Kremlinul sustine ca Washingtonul va continua politica de ingradire a Rusiei, chiar si dupa summitul Biden-Putin
Vladimir Putin, presedintele Rusiei FOTO Hepta

Moscova este constienta ca Washingtonul isi va continua politica de ingradire a Rusiei prin noi sanctiuni, in pofida rezultatelor ''constructive'' si ''pozitive'' ale summitului pe care l-au avut saptamana trecuta la Geneva presedintii Joe Biden si Vladimir Putin, a declarat luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, relateaza agentiile Reuters si EFE.

''Rezultatele constructive si pozitive ale summitului nu inseamna deloc ca Statele Unite se debaraseaza de esenta politicii lor de ingradire fata de Rusia. Suntem constienti ca aceasta va continua'', a spus Peskov la o conferinta de presa.

Declaratia sa survine la o zi dupa ce consilierul pentru securitate nationala de la Casa Alba, Jake Sullivan, a anuntat ca administratia presedintelui Joe Biden pregateste un nou pachet de sanctiuni impotriva Rusiei, ca represalii pentru situatia in care se afla opozantul Aleksei Navalnii - otravit anul trecut si aflat in prezent in detentie in Rusia -, despre care presedintele Putin a spus la conferinta de presa ce a urmat summitului cu Biden ca a actionat in mod deliberat pentru a fi arestat.

Peskov a mai semnalat in declaratia sa de luni ca aprecierile pozitive ale lui Biden fata de summitul desfasurat la Geneva nu sunt pentru Moscova un motiv ca aceasta sa nu mai ''evalueze cu claritate'' relatiile sale cu Washingtonul, pe care el le-a descris drept ''pragmatice si sobre''.

Potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, sanctiunile anuntate de SUA sunt ''codificate'' si ''implementarea lor nici macar nu depinde de vointa presedintelui SUA''. ''In vointa sa de a sanctiona si din cauza dependentei sale fata de sanctiuni, Washingtonul este deopotriva constant si imprevizibil'', a adaugat el, amintind ca Washingtonul cere Moscovei predictibilitate si stabilitate, iar reciproca este de asemenea valabila.

''Dar deocamdata observam o mare impredictibilitate. Sunt previzibile numai sanctiunile care au fost aprobate'', a mai semnalat oficialul rus.

Dupa declaratia lui Jake Sullivan, Moscova a transmis ca analizeaza situatia, posibilele restrictii ce vor urma prin aceste sanctiuni si studiaza diferitele optiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
#Vladimir Putin presedinte Rusia, #biden putin, #Rusia, #SUA sanctiuni Rusia , #Rusia