Rusia, pozitie ferma si clara in criza politica din Republica Moldova

Duminica, 09 Iunie 2019, ora 13:27
Rusia, pozitie ferma si clara in criza politica din Republica Moldova
Foto: Arhiva Hepta.ro

Politica externa a Republicii Moldova trebuie sa fie definita de vointa poporului, a afirmat vicepremierul rus Dmitry Kozak (foto), cel care ocupa si functia de reprezentant special pentru dezvoltarea de relatii comerciale si economice intre Rusia si Republica Moldova, relateaza TASS.

"Actiunile ilegale flagrante ale fortelor aflate la putere confirma pozitia noastra anterioara pentru nevoia de o schimbare radicala a situatiei politice in republica. Cererile de a Moldovei de la un regim criminal, facute de persoane din ambele parti ale politicii, sunt din ce in ce mai clare. Confirmam ca este un proces politic intern", a afirmat Kozac.

"Totusi, este de o importanta cheie pentru Rusia ca fortele care decid politica externa a Moldovei sa reflecte vointa reala a poporului", a adaugat el.

"Trebuie sa remarcam pozitia curajoasa si pragmatica a blocului pro-european ACUM si a Partidului Socialistilor din Republica Moldova, care au reusit sa treaca peste neintelegerile lor politice pentru a crea conditiile unei solutii civilizate in baza manifestarii reale a vointei poporului din Moldova", a notat Kozac.

"Ma bucur sa observ sustinerea acestei pozitii din partea UE si SUA. Din punct de vedere geopolitic, acest eveniment minor confirma nevoia de a coopera si de a ajunge la un acord privind problemele cheie ale ordinii mondiale in baza unei platforme comune si civilizate", a subliniat el.

"Incercarile partidului aflat la putere, asa-zisul Partid Democratic al Moldovei, de a portretiza evenimentele politice recente ca fiind intentia Rusiei de a semna acorduri separate cu Partidul Democrat nu reprezinta decat niste iluzii", a precizat Kozac.

 Articol citit de 14254 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  ioanr
  10.06.2019, 12:07
  Deci,
  conform cutumei, in rusi sa nu te increzi sau, in politica ei declara invers, e cam nasol.Si-au bagat deja coada mai de mult! Cand te lauda rusul, nu-i a buna.
  Kogaion78
  09.06.2019, 22:55
  ....pffff.....si rusneacul si uia sunt pe acelasi nivel de.......
  ...."inteligenta"!.....amindoua recunosc o jumatate de Moldova obidita si batjocaorita de ambii , ca tara!....si aminodua "partile" dipol-dipol imperialiste sunt de acord so tot moshmondeasca "sustinind-o" pin la judecata de apoi!.....
  .....cand romenii o sa nteleaga sa se trezeasca cu adevarat, atunci o sa aiba si iei o sansa!....n-o sa se mai ploconeasca inspre vestul heretic-imperialist lucitor, grapindu-si kurru la est!....numai atunci cand o sa ganditi multicriterial, o sa razbiti!...pina atunci....pumni in gura si decapitalizare de la toti!.....normal, nu ???.....vai de voi!...lasilor!....in curind iar fugiti cu auru nfund!.....
  Gile
  09.06.2019, 20:15
  Interesant
  I-a plesnit democratia pe rusi drept in moalele capului !
  Panacea
  09.06.2019, 15:19
  Scenariu de film sovietic
  "Natasha mulge v.a.c.a. In lac (Moscova) se vede invers". Konietz!
  Stan
  09.06.2019, 17:02
  Vezi ce vigilent e Adminl? Ai zis cuvantul fascist "va.ca"...
  ...si ti l-au sters imediat!
  Trebuia să spui "mama vitelului"!
  Panacea
  09.06.2019, 15:17
  Scenariu de film sovietic
  "Natasha mulge ***. In lac (Moscova) se vede invers". Konietz!
  Rafalle
  09.06.2019, 13:38
  Gura Pacatosului
  Stim teoria cu poporul moldovenesc, vlah, tigani samd.
  Sa te auda Dumnezeu si sa se implineasca vorbele !
  Poporul sa vorbeasca !
  Ne-au sapat multi groapa in istorie !
  Nu se stie de unde se ridica sutele de popoare aflate sub jugul vremelnic al imperiului rus !