Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Rusia
A   A   A

Rusia, pozitie ferma si clara in criza politica din Republica Moldova

Rusia, pozitie ferma si clara in criza politica din Republica Moldova
Foto: Arhiva Hepta.ro
Politica externa a Republicii Moldova trebuie sa fie definita de vointa poporului, a afirmat vicepremierul rus Dmitry Kozak (foto), cel care ocupa si functia de reprezentant special pentru dezvoltarea de relatii comerciale si economice intre Rusia si Republica Moldova, relateaza TASS.

"Actiunile ilegale flagrante ale fortelor aflate la putere confirma pozitia noastra anterioara pentru nevoia de o schimbare radicala a situatiei politice in republica. Cererile de a Moldovei de la un regim criminal, facute de persoane din ambele parti ale politicii, sunt din ce in ce mai clare. Confirmam ca este un proces politic intern", a afirmat Kozac.

"Totusi, este de o importanta cheie pentru Rusia ca fortele care decid politica externa a Moldovei sa reflecte vointa reala a poporului", a adaugat el.
"Trebuie sa remarcam pozitia curajoasa si pragmatica a blocului pro-european ACUM si a Partidului Socialistilor din Republica Moldova, care au reusit sa treaca peste neintelegerile lor politice pentru a crea conditiile unei solutii civilizate in baza manifestarii reale a vointei poporului din Moldova", a notat Kozac.

"Ma bucur sa observ sustinerea acestei pozitii din partea UE si SUA. Din punct de vedere geopolitic, acest eveniment minor confirma nevoia de a coopera si de a ajunge la un acord privind problemele cheie ale ordinii mondiale in baza unei platforme comune si civilizate", a subliniat el.

"Incercarile partidului aflat la putere, asa-zisul Partid Democratic al Moldovei, de a portretiza evenimentele politice recente ca fiind intentia Rusiei de a semna acorduri separate cu Partidul Democrat nu reprezinta decat niste iluzii", a precizat Kozac.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 09 Iunie 2019, ora 13:27

 Articol citit de 13921 ori

Citeste si: