Moscova susține că un avion Suhoi a lansat bombe la mai puțin de un km de un distrugător al Marii Britanii. „A fost un bombardament preventiv”

Miercuri, 11 August 2021, ora 14:51
5185 citiri
Moscova susține că un avion Suhoi a lansat bombe la mai puțin de un km de un distrugător al Marii Britanii. „A fost un bombardament preventiv”
Distrugătorul HMS Defender al Marii Britanii FOTO Twitter/ HMS Defender

Ministrul adjunct al Apărării rus, Andrei Kartapolov, în cadrul unui interviu, a continuat disputa cu Marea Britanie în ceea ce privește incidentul în care a fost implicat distrugătorul britanic HMS Defender în apele Mării Negre.

În luna iunie a acestui an, asupra distrugătorul britanic HMS Defender rușii au deschis foc de avertisment, acuzând nava de război că a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse, obținute în mod abuziv prin ocuparea și anexarea ilegală a peninsulei Crimeea.

Atunci, ministerul rus al apărării a precizat că nava britanică a avansat aproximativ 3 kilometri în apele teritoriale considerate ruse. O navă militară rusă a tras focuri de avertisment și, potrivit ministerului Apărării de la Moscova, o aeronavă de tip Su-24M a lansat patru bombe în calea distrugătorului.

La Londra, Downing Street a negat faptul că un Su-24M a lansat bombe în apropierea HMS Defender, incidentul fiind unul deosebit de grav.

Andrei Kartapolov, adjunctul lui Serghei Șogu - și implicit numărul doi în Ministerul Apărării -, citat de Vzglyad, a vorbit despre incident și a readus în discuție faptul că aeronava Su-24M a lansat bombe în apropiere de HMS Defender.

Kartapolov a răspuns la o întrebare dacă Forțele Armate ale Federației Ruse au fost permisive cu HMS Defender. Acesta a reiterat faptul că Su-24M ar fi lansat cele patru bombe și, ca element de noutate, susține înaltul oficial rus că bombele au căzut la mai puțin de un kilometru de nava de război britanică. A fost un „bombardament preventiv” care a demonstrat că Rusia are „toleranță zero” în ceea ce privește încălcarea teritorială, a mai completat adjunctul ministrului Serghei Șoigu, potrivit DefenseRomânia.ro.

Londra a catalogat în repetate rânduri aceste declarații ca fiind dezinformare rusă. Interesant de remarcat e și faptul că Ministerul rus al Apărării a publicat mai multe materiale video de la incidentul cu HMS Defender.

Și totuși, pe materiale se pot observa într-adevăr nave rusești, distrugătorul HMS Defender sau aeronave Su-30 și Su-24. Nu apare însă nicio înregistrare, imagine video sau foto cu bombe lansate de Su-24 în direcția de deplasare a navei britanice.

Ministerul britanic al Apărării încă nu a transmis o reacţie cu privire la noile declarații făcute de Kremlin, prin vocea ministrul adjunct al Apărării rus, Andrei Kartapolov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin le cere rușilor să evacueze zonele afectate de inundaţii. De ce se tem oamenii să-și părăsească locuințele VIDEO
Putin le cere rușilor să evacueze zonele afectate de inundaţii. De ce se tem oamenii să-și părăsească locuințele VIDEO
Vladimir Putin, președintele Rusiei, le-a cerut locuitorilor din regiunile afectate de inundaţii să dea curs apelurilor la evacuare, aceştia ezitând să-şi părăsească locuinţele de frica...
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
#Marea Neagra, #Rusia, #distrugator american Marea Neagra , #Rusia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Asta-i din cauza Mării! N-ați văzut că și la Mamaia s-au pus alții
Poza gheu
gheu
rank 5