Mitul tehnologiei militare a Rusiei: Piloții de Su-34 folosesc stații GPS americane în operațiunile militare din Siria

Luni, 02 August 2021, ora 21:16
20001 citiri
Mitul tehnologiei militare a Rusiei: Piloții de Su-34 folosesc stații GPS americane în operațiunile militare din Siria
Avion de luptă Suhoi FOTO Pixabay

Situație cel puțin ciudată semnalată de un fost pilot militar sovietic. Acesta a publicat o serie de fotografii în care se pot observa stații GPS americane montate pe aeronave de tip Su-34.

Imaginile au fost publicate de Viktor Alksnis, un fost pilot militar sovietic și actual politician în cadrul unui partid naționalist din Federația Rusă. Postarea sa a fost preluată de portalul Defence Blog, scrie publicația DefenseRomânia.ro.

În imagini se pot observa stații comerciale de GSP montate pe avioane militare Su-34.

Pilotul rus a postat imagini din cabina unui Su-34, în timpul operațiunilor militare din Siria. Viktor Alksnis a semnalat prezența unei stații comerciale GPS, prinsă cu o clemă în cabina aeronavei.

Cei de la Defence Blog citează mai mulți experți care spun că e vorba într-adevăr de stații GPS produse de americanii de la Garmin.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil stațiile GSP care au fost montate sunt o „rezervă” a sistemelor de navigație a Su-34 care nu de puține ori întâmpină defecțiuni tehnice în timpul misiunilor.

„Această imagine confirmă că forțele ruse se află în dezavantaj și te face să te întrebi dacă totul este atât de bine cum ne declară comandantul suprem”, scrie acesta pe Facebook.

La finalul lunii trecute, compania aeronautică Suhoi i-a prezentat, în premieră, preşedintelui rus Vladimir Putin noul său avion de luptă uşor. E vorba despre LTS „Checkmate” (Şah-mat).

Prezentarea a avut loc în prima zi a Salonului internaţional aeronatic de la Moscova. Potrivit unor experţi intervievaţi de agenţia de presă oficială rusă TASS, aparatul a fost conceput pentru a concura avionul F-35 american pe piața externă.

Prezența aviației ruse în Siria

În Siria, prezența militară a aviației ruse e una destul de masivă, Moscova fiind un aliat al președintelui Bashar al-Assad. Aeronavele ruse sunt dislocate la Baza Aeriană Khmeimim.

Gruparea de aviație dislocată pe aerodromul Khmeimim include avioane de vânătoare Su-35S și MiG-29, precum și avioane de bombardament Su-34 și Su-24M.

Sukhoi Su-34 a efectuat primul său zbor pe 13 aprilie 1990, dar a intrat în serviciu pe 20 martie 2014. Viteza maximă este de 1.400 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari, de 1.900 de kilometri pe oră.

Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Recentul atac terorist asupra unei săli de spectacol dintr-o suburbie a Moscovei, în Krasnogorsk, soldat cu 139 de morți și 182 de răniți, ridică multiple întrebări, de la cine se află cu...
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
#Rusia razboi Siria, #Rusia, #suhoi t 50 , #Rusia