Mașinăria de propagandă a lui Putin amenință că Rusia ar putea doborî 32 de sateliți NATO

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 21:30
4822 citiri
Mașinăria de propagandă a lui Putin amenință că Rusia ar putea doborî 32 de sateliți NATO
Star Warrior este atât un sistem anibalistic, cât și o armă antisatelit FOTO East2West

Noua armă a Rusiei, supranumită "Star Warrior", îngrijorează Occidentul, având în vedere că poate distruge sateliți de pe orbită, la înălțimi de până la 800 de kilometri deasupra Pământului.

Televiziunea rusă, controlată de stat, a transmis o amenințare șocantă, cum că Rusia ar putea folosi sistemul pentru a distruge 32 de sateliți occidentali, neutralizând astfel rachetele NATO.

Amenințarea vine după ce Putin a folosit arma pentru a distruge un satelit militar de recunoaștere, de pe vremea sovietică, Țelina-D. Săptămâna trecută, Rusia a efectuat în secret un test antisatelit. Bill Nelson, șeful NASA, a declarat că acțiunea a fost iresponsabilă şi le-a recomandat celor şapte astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională - patru americani, doi ruşi şi un german - să se ascundă pe o navetă de evacuare, în caz de avarie.

Surse din serviciile de informații vestice și ruse cred că satelitul a fost distrus de noul sistem de rachete, supranumit Star Warrior de către presa rusă de stat. Arma este un nou pas făcut de Rusia în cursa armelor spațiale.

Putin a testat rachetele de nouă ori între 2014 și 2020, înainte ca sistemul să fie folosit pentru distrugerea satelitului, pe 15 noiembrie.

Potrivit prezentatorului TV Dmitri Kiseliov, cunoscut ca principalul propagandist al regimului Putin, distrugerea satelitului este un avertisment deliberat la adresa Occidentului, ca să nu depăşească liniile roşii trasate de Kremlin în privinţa Ucrainei. Kiseliov a spus că, în caz că tensiunile din jurul Ucrainei se vor agrava, Rusia ar putea recurge la „Star Warrior” pentru a elimina 32 de sateliţi GPS cruciali pentru operaţiunile militare ale NATO.

Amenințarea vine în contextul răcirii continue a relației dintre Rusia și Occident, în contextul unei temeri privind o invazie a Ucrainei.

A-235 „Nudol”, supranumit Star Warrior, este atât un sistem antibalistic, cât şi o armă antisatelit. Acesta folosește radarul Don-2N pentru a detecta eventuale ameninţări şi a răspunde împotriva lor. Piesa centrală a acestui radar este un supercalculator numit Elbrus-2. Odată cu detectarea unei ameninţări, rachete de tip 14TS033 pot fi accelerate până la o viteză de 12 ori mai mare decât cea a sunetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
„Să nu scape de sub control”. Secretarul general al NATO spune că nimeni nu are de câștigat de pe urma unui alt război în Orientul Mijlociu
„Să nu scape de sub control”. Secretarul general al NATO spune că nimeni nu are de câștigat de pe urma unui alt război în Orientul Mijlociu
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO şi-a exprimat vineri, 19 aprilie, preocuparea privind situaţia din Orientul Mijlociu după lovitura aeriană atribuită Israelului asupra Iranului,...
#racheta Rusia, #Rusia SUA, #Rusia SUA dominatie globala, #tensiuni Rusia Ucraina, #NATO, #NATO Rusia , #Rusia