Reacția belicoasă a Kremlinului față de o posibilă aderare a Ucrainei la NATO: ”Rusia va interveni în forță”

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 20:035734 citiri
Reacția belicoasă a Kremlinului față de o posibilă aderare a Ucrainei la NATO: ”Rusia va interveni în forță”
Peskov a avertizat că represaliile ar putea urma dacă infrastructura militară NATO se va apropia de granițele Rusiei FOTO Facebook / Dmitri Peskov

Rusia va folosi forța asupra Ucrainei, în cazul aderării la NATO, a declarat joi, 9 septembrie, secretarul președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, transmite Interfax.

„Complotul aderării ipotetice al Ucrainei la NATO este potențial periculos și alarmant pentru noi”, a spus reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a subliniat, de asemenea, că președintele ucrainean Vladimir Zelenski vorbește despre o direcție necondiționată pentru aderarea țării la NATO. Potrivit președintelui ucrainean, autoritățile americane salută ideea.

Totodată, Peskov a avertizat că represaliile ar putea urma dacă infrastructura militară NATO se va apropia de granițele Rusiei, ceea ce se va produce în cazul în care Ucraina se va alătura alianței.

Anterior, fostul ambasador ucrainean în Statele Unite, Valerii Chalîi, anunța disponibilitatea țării de a primi un plan de acțiune pentru aderare (MAP) la NATO. Potrivit acestuia, MAP va accelera reformele de securitate și apărare.

Amintim că, Guvernul ucrainean a aprobat în iunie curent un plan special pentru pregătirea Ucrainei în aderarea la Alianța Atlanticului de Nord (NATO). Planul conține activități specifice pe care autoritățile intenționează să le desfășoare. Decizia corespunzătoare a fost luată la o ședință a Cabinetului de Miniștri, relatează Realitatea.md