Rusia vrea ca firmele de tech americane să deschidă birouri locale. Ce măsuri ar putea lua în caz contrar

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 17:15
2355 citiri
Rusia vrea ca firmele de tech americane să deschidă birouri locale. Ce măsuri ar putea lua în caz contrar
Lista companiilor „țintite” de Kremlin include Apple, Facebook, Google, TikTok, Twitter și chiar Telegram

După ce a amenințat în urmă cu câteva luni companiile de tech americane că vor trebui să deschidă birouri locale pentru a putea continua să opereze pe teritoriul său, Rusia a trecut în această săptămână la următorul nivel, cerând oficial ca Apple și alți giganți tech din SUA să facă acest pas.

Conform Reuters, 13 companii diferite din sfera tehnologiei au intrat în vizorul Roskomnadzor, agenția guvernamentală care se ocupă de monitorizarea informațiilor și comunicațiilor pe teritoriul Rusiei. Companiile care se află pe această listă vor trebui să îndeplinească anumite cerințe până la sfârșitul anului, iar cele care nu vor alege să deschidă birouri locale în Rusia vor putea fi pedepsite prin „restricții asupra colectării de date, transferurilor de bani sau advertising-ului, sau chiar interdicții complete de operare”.

Lista companiilor „țintite” de Kremlin include Apple, Facebook, Google, TikTok, Twitter și chiar Telegram, companie condusă de un rus. Prin aceasta, Rusia încearcă să își promoveze sectorul tech local, în dauna proiectelor americane, se arată într-un raport citat de Reuters.

Guvernul de la Kremlin a propus deja implementarea unor taxe pentru serviciile digitale străine, scutiri de taxe pentru companiile de IT locale și chiar a cerut ca dispozitivele electronice vândute în Rusia să vină cu software rusesc pre-instalat. Roskomnadzor a mai specificat Reuters că, pe lângă stabilirea unor birouri locale, companiile trebuie să fie de acord să „limiteze accesul la informații care nu respectă legislația Rusiei”.

Bineînțeles, asta poate însemna inclusiv cenzurarea oricărei informații cu care Kremlinul nu este de acord. Recent, Rusia a deschis și un proces antitrust împotriva celor de la Apple cu privire la AppStore, reclamând că magazinul de aplicații al companiei „abuzează piața”.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Rusia, #apple, #Google, #Telegram, #Facebook, #Tech, #Kremlin, #masuri , #Rusia