Exercițiu militar de amploare al armatei ruse la granița cu Norvegia și Finlanda

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 09:261658 citiri
Exercițiu militar de amploare al armatei ruse la granița cu Norvegia și Finlanda
La exercițiu au participat 500 de unități de tehnică militară FOTO Ministerul Apărării al Federației Ruse via defenseromania.ro

Flota rusă de Nord a informat, pe 14.09.2021, că, în Peninsula Kola, în apropierea graniței cu Norvegia și Finlanda, au fost efectuate manevre cu participarea a peste 3.000 de militari și aproximativ 500 de unități de tehnică militară, anunță defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, Flota rusă de nord a anunțat că „activitățile practice, sub conducerea comandantului Flotei de Nord, amiral Aleksandr Moiseev, au fost desfășurate în poligoane militare din districtele Kandalaksha și Pechenga din Regiunea Murmansk, precum și în peninsulele Sredny și Rybachiy”.

Potrivit militarilor ruși, în timpul exercițiului, au fost îndeplinite misiuni de apărare a zonei insulare arctice și a coastei maritime a Federației Ruse.

„La manevre au participat peste 3.000 de militari și aproximativ 500 de unități de tehnică militară, inclusiv tancuri arctice de tip T-80BVM, lansatoare multiple de proiectile reactive, instalații de artilerie autopropulsate, transportoare blindate și vehicule de teren șenilate. Sprijinul aerian al trupelor a fost asigurat de bombardiere de front de tip Su-24 din cadrul regimentului de aviație mixtă al armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord”, au mai transmis reprezentanții flotei ruse de nord.


Comentarii
bagatorudesama
rank 5
Se apara si ei cum pot