Rusia creează tensiune lângă granița țărilor baltice și Poloniei: ”Așa a început și agresiunea împotriva Ucrainei” VIDEO

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 06:104815 citiri
Rusia creează tensiune lângă granița țărilor baltice și Poloniei: ”Așa a început și agresiunea împotriva Ucrainei” VIDEO
Exerciții militare comune Rusia-Belarus, lângă țările baltice și Polonia FOTO: NGRN

Rusia continuă să creeze tensiune în Europa, acum în țările baltice și Polonia, care urmăresc cu multă îngrijorare desfășurarea de trupe rusești și din Belarus, pe scară largă, în apropierea frontierelor lor. Între 10 și 16 septembrie 2021, se vor desfășura exercițiile militare conduse de Moscova și Minsk, denumite Zapad, în care vor fi implicați 200.000 de oameni, peste 80 de avioane și elicoptere și mai mult de 760 de vehicule, din care 290 de tancuri, 240 de piese de artilerie, lansatoare de rachete și 15 nave.

Alături de acestea vor fi prezente și alte 500 de trupe din șapte țări, Armenia, India, Kazahstan, Kyrgyzstan, Mongolia, Pakistan și Sri Lanka. Operațiunea se va desfășura în nouă locații din Rusia și cinci din Belarus, potrivit Baltic Times.

”Lituania urmărește cu neliniște cum Rusia și Belarus se pregătesc pentru cel mai mare exercițiu militar comun. Manevrele de lângă frontierele baltice au loc pe fondul unei crize de la graniță alimentată de regimul de Minsk, amenințarea provocărilor fiind cea mai mare din ultimii patru ani”, a declarat Gabrielius Landsbergis, ministrul de Externe din Lituania, scrie lrt.

”Situația creată a fost plină de amenințări, deoarece nu suntem numai în mijlocul unei pandemii, ci și în timpul unei crize de migrație ilegală”, a afirmat Arvydas Anusauskas, ministrul Apărării din Lituania.

Și Polonia își arată îngrijorarea față de manevrele militare Rusia-Belarus, pe care le vor monitoriza îndeaproape, amintind de faptul că agresiunea Moscovei împotriva Ucrainei a început tot cu niște exerciții militare de la frontiera dintre cele două țări.

Comoară uluitoare de mare valoare descoperită în Rusia: Au ascuns-o de teama invaziei mongolilor VIDEO

”Exercițiile Rusiei au devenit uneori o sursă de agresiune militară, iar manevrele Zapad-2021 vor avea loc în imediata apropiere a statelor baltice, astfel încât Polonia este în gardă.

Statele Unite vor amplasa sisteme de rachete la granița cu Rusia: Putin nu are soluții

În fapt, trebuie să fim pregătiți pentru toate scenariile. Dar astăzi, cele mai probabile sunt provocările de la frontieră, deoarece trupele rusești vor fi situate foarte aproape de granițele Poloniei.

Rusia lansează noul tanc T-90M, ”colosul” de 46 de tone. Comparația cu blindatul M1 Abrams al Statelor Unite VIDEO

Acestea vor fi desfășurate pe terenurile de antrenament și pe aerodromurile din Belarus, în preajma frontierelor legate de activitățile de migrație”, a declarat Marcin ociepa, ajdjunctul ministrului Apărării din Polonia, conform ukrinform.