Mișcare bruscă neașteptată a Rusiei: Moscova investește masiv în Statele Unite

Miercuri, 18 August 2021, ora 00:30
12065 citiri
Mișcare bruscă neașteptată a Rusiei: Moscova investește masiv în Statele Unite
Vladimir Putin a declarat că nu reunță la dolar, fiind o monedă universală

După ce în prima parte a anului 2021, Rusia a anunțat că va renunța, în parte, la dolari din tranzacțiile sale internaționale, acum Moscova face o mișcare neașteptată în politca sa financiară. Astfel, guvernul de la Kremlin și-a majorat investițiile sale în titluri de stat din Statele Unite la valoarea de 4 miliarde de dolari.

Rusia a cumpărat tilturi de stat americane de peste 200 de milioane de dolari în cursul iunie 2021, urcând investițiile de la 3,805 miliarde de dolari în mai, la 4,006 în luna următoare, anunță Trezoreria Statelor Unite, potrivit Trend.

În iunie, președintele Vladimir Putin declarase că ”nu vrem să eliminăm dolarii, deoarece sunt o monedă universală”, chiar dacă mulți oficiali de la Moscova și companii private anunțaseră că vor înceta total să mai facă afaceri în bancnota verde americană.

Obligațiunile pe termen lung ale Rusiei s-au ridicat la valoarea de 305 milioane de dolari, la fel ca luna precedentă, în timp ce activele pe termen scurt au depășit 3,7 miliarde de dolari.

Rusia a început brusc să-și reducă investițiile pe piața americană de obligațiuni și titluri de stat în primăvara lui 2018. În special, în aprilie 2018, acestea au scăzut de la 96 de miliarde de dolari la 48,7 miliarde de dolari, iar în mai la 14,9 miliarde de dolari.

În august 2019, pentru prima dată, după ”șocul” din 2018, Rusia și-a mărit investițiile în titluri de stat din SUA, la 9,3 miliarde de dolari.

Complotul lui Putin împotriva Statelor Unite: Amestecul perfid al Kremlinului în afacerile americanilor

Între timp, investițiile rusești în astfel de active americane au scăzut de trei ori, în martie 2020 față de februarie, de la 12,58 miliarde de dolari la 3,85 miliarde de dolari.

Mai târziu, în aprilie 2020, Rusia a crescut din nou investițiile la 6,85 miliarde de dolari prin achiziționarea unor obligațiuni pe termen scurt.

Noul submarin al Rusiei, cu rachete hipersonice. Comparația cu modelul SUA similar VIDEO

Trebuie menționat faptul că Japonia a rămas cel mai mare investitor în active americane, deținând titluri de stat din Statele Unite în valoare de 1.270 miliarde de dolari, urmată de China cu 1.060 de miliarde de dolari, în luna iunie 2021.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Rusia politica externa SUA, #Rusia titluri stat SUA, #Rusia investitii dolari, #titluri stat SUA , #Rusia