Rusia continua arestarile in randul opozantilor, in ajunul unor manifestatii ample de sprijin pentru Navalnii

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 11:43
2235 citiri
Rusia continua arestarile in randul opozantilor, in ajunul unor manifestatii ample de sprijin pentru Navalnii
Elena Noskovets si Boyko, retinuti de Politia din Rusia FOTO Facebook

Autoritatile ruse au arestat vineri, 22 ianuarie, mai multi sustinatori ai opozantului Aleksei Navalnii, aflat in detentie, in timp ce altii ar urma sa compara in fata instantelor in cursul zilei, in ajunul unor manifestatii de amploare anuntate in intreaga tara, transmite AFP.

Echipa lui Navalnii, plasat in arest cel putin pana la 15 februarie si vizat de multiple proceduri judiciare, a lansat un apel la proteste pentru sambata, in 65 de orase ruse, pentru a cere eliberarea opozantului.

Dupa ce joi a arestat mai multi colaboratori de-ai lui Aleksei Navalnii, politia a continuat arestarile vineri cu coordonatoarea sediului din Vladivostok al opozantului, Ekaterina Vedernikova, si cu o colaboratoare de la Novossibirsk, Elena Noskovet.

Aceste arestari au fost raportate de catre echipa lui Navalnii si de organizatia neguvernamentala OVD-Info.

Liubov Sobol, arestata joi

Arestate joi, o reprezentanta tot mai importanta a miscarii de opozitie, Liubov Sobol, si purtatoarea de cuvant a lui Navalnii, Kira Iarmis, urmeaza sa compara vineri in fata judecatorilor pentru ca au facut apel la manifestatii calificate de autoritati drept ''ilegale''.

In fata mobilizarii anuntate pentru sambata, Parchetul rus a anuntat masuri in vederea "limitarii accesului la informatii ilegale" difuzate online si constituind "apeluri de participare la actiuni ilegale in masa".

Dupa arestarea sa duminica, Aleksei Navalnii a ripostat marti, difuzand o ancheta despre imensa si fastuoasa proprietate de care ar beneficia presedintele Vladimir Putin pe malul Marii Negre si a carei construire ar fi costat peste 1 miliard de euro. Navalnii a fost arestat duminica seara la punctul de control al pasapoartelor de pe aeroportul Seremetievo din Moscova, dupa ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otravirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

Politia din Rusia aresteaza aliati ai lui Navalnii inaintea manifestatiilor programate pentru weekend

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
#alexei navalnii, #retineri, #Rusia, #Vladimir Putin, #proteste Rusia , #proteste Rusia
Comentarii
Poza Harapalb
Harapalb
rank 3
Continuind ideia mizerabilei existente a cetateanului de rind in Ru-
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
"Prevederea este mama intelepciunii". N'ASA ?