Rusia avertizeaza ca va contracara sistemele antiracheta din Romania

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 21:38
5717 citiri
Rusia avertizeaza ca va contracara sistemele antiracheta din Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Moscova este "extrem de preocupata" de instalarea sistemelor antibalistice NATO in Romania si Polonia, care sunt interzise prin Tratatul privind Fortele nucleare intermediare (INF), anunta Ministerul rus de Externe, avertizand ca Rusia va lua masuri pentru a se apara.

"Suntem extrem de preocupati in legatura cu sistemele antiracheta americane instalate in Romania si in viitor in Polonia, care sunt interzise prin Tratatul fortelor nucleare intermediare", anunta Ministerul rus de Externe, intr-un raport anual de evaluare.

"In mod evident, instalarea acestor sisteme antibalistice in Europa are rolul contracararii Rusiei", precizeaza diplomatia rusa.

Romania, in alerta din cauza avioanelor militare ale Rusiei: S-au apropiat prea mult de tara noastra

"Moscova intentioneaza sa ia toate masurile necesare pentru garantarea securitatii", subliniaza MAE rus, conform agentiei Sputnik.

Rusia a avertizat de mai multe ori ca elementele antiracheta care urmeaza sa fie instalate la Deveselu reprezinta incalcari ale Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF), cerand Romaniei si SUA sa constientizeze "responsabilitatea" montarii acestor sisteme si sa renunte la plan "cat nu este prea tarziu".

Baza de la Deveselu trece sub comanda NATO. Rusia si Statul Islamic, principalele amenintari

Planul NATO de instalare a unor elemente antibalistice in Romania si Polonia reprezinta o sursa de tensiuni cu Moscova. Rusia considera ca sistemele militare sunt indreptate impotriva sa, desi Alianta Nord-Atlantica a dat asigurari ca sunt vizate capacitatile balistice ale unor tari precum Iranul si Coreea de Nord.

Baza antiracheta de la Deveselu (judetul Olt) a devenit functionala in 18 decembrie 2015.

Obama, apel la NATO pentru Romania: Sprijiniti aliatii din linia intai (Video)

Pe fondul acuzatiilor formulate de Rusia de nenumarate ori in ultimul an, Presedintia Statelor Unite a dat asigurari ca sistemul american de aparare antiracheta care va fi amplasat in Romania nu incalca Tratatul fortelor nucleare intermediare (INF).

Insa presedintele rus, Vladimir Putin, nu s-a lasat convins de argumentele NATO. Putin a avertizat ca Rusia va consolida capacitatile nucleare strategice ca reactie la sistemele antiracheta instalate de Statele Unite in Europa de Est, precizand ca armata rusa a dezvoltat armament care poate distruge orice instalatie antibalistica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rusia sistemele antiracheta Romania, #NATO sistemele antiracheta Romania, #sistemele antiracheta Romania , #Rusia