Rusia atacă Statele Unite: ”Nu mai învățați Ucraina despre NATO, după ce ați eșuat în Afganistan”

Sambata, 04 Septembrie 2021, ora 05:002999 citiri
Rusia atacă Statele Unite: ”Nu mai învățați Ucraina despre NATO, după ce ați eșuat în Afganistan”
Exerciții militare comune SUA-Ucraina-NATO Foto: Odessa Journal

Moscova continuă retorica agresivă la adresa Statelor Unite, după ce Washingtonul a semnat un parteneriat strategic cu Kievul, cu ocazia vizitei președintelui Volodimir Zelenski în America. Acum, Maria Zakhalova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei a declarat că SUA ”să nu mai învățați Ucraina, după ce ați eșuat în Afganistan”.

Statele Unite, în loc să predea Ucrainei despre ambarcațiunile militare, ar trebui să lucreze la lucrurile fundamentale din acest domeniu”, a declarat oficialul rus, potrivit Bulgarian Military.

Această reacție a diplomatului de la Kremlin vine după ce Ucraina a organizat împreună cu Statele Unite, numai puțin de șase exerciții militare comune în 2021, cu participarea mai multor țări din alianța NATO, drintre care unele în Marea Neagră.

Și comentariile Mariei Zakhalova au continuat, vizând politica externă a Statelor Unite referitoare la Ucraina. ”Pentru cei care încearcă să învețe Kievul ceva din partea NATO, ar fi frumos să fie lăsat să învețe pe cont propriu. Acum, le-am văzut abilitățile (americanilor - n.a.) în Afganistan.

SUA, parteneriat strategic ce împinge Ucraina spre NATO: Stoparea agresiunii Rusiei

Ceea ce au organizat acolo, este o rușine pentru oricine să ofere asistență și una de antrenament, noi trebuie să rezolvăm treburile fundamentale”, a adăugat diplomatul rus.

Luni, Statele Unite au finalizat retragerea trupelor sale din Afganistan, iar imediat după aceasta talibanii au anunțat că țara lor și-a recăpătat independența deplină.

Joe Biden, mutare-șoc la Ierusalim, ce anulează politica lui Trump: Israelul protestează vehement

În altă ordine de idei, Statele Unite au luat o decizie crucială prin stabilirea unui parteneriat strategic cu Ucraina, de apărare împotriva agresiunii Rusiei și de sprijinire a aspirațiilor Kievului de aderare la NATO. Acordul a fost parafat la Washington de către Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Asutin și omologul său ucrainean, Andrii Taran.