Netflix, anchetat de autoritățile ruse pentru conținut LGBT. Autoritățile susțin că a încălcat legea ”propagandei gay”

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 08:301527 citiri
Netflix, anchetat de autoritățile ruse pentru conținut LGBT. Autoritățile susțin că a încălcat legea ”propagandei gay”
Netflix riscă să fie amendat și suspendat temporar FOTO Unsplash

Autorităţile ruse anchetează Netflix pentru conţinut LGBT, iar serviciul de streaming riscă să fie amendat şi o suspendare temporară dacă este demonstrat că a încălcat legea, informează Reuters.


Oficialii însărcinaţi cu protecţia familiei au acuzat compania că a încălcat legea „propagandei gay”. Ei au susţinut că o parte din conţinutul Netflix cu temă LGBTQIA+ a fost clasificat drept potrivit pentru persoanele în vârstă de peste 16 ani.

Legislaţia rusă nu permite distribuirea de conţinut care reprezintă „propagandă sau relaţii sexuale non-tradiţionale” în rândul persoanelor cu vârste sub 18 ani.

Ministerul de Interne este implicat în anchetă. Dacă va fi considerat că Netflix a încălcat legea, ar putea primi o amendă de până la 1 milion de ruble (aproximativ 13.400 de dolari), dar şi o suspendare temporară a serviciului în Rusia.

O sursă din Netflix a declarat publicaţiei ruse Vedomosti că, în timpul unei analize făcute în noiembrie, compania nu a găsit conţinut LGBT clasificat 16+. Ziarul a mai scris luna aceasta că autorităţile ar putea interzice serviciilor de streaming să aibă show-uri şi filme care descriu „relaţii sexuale non-tradiţionale şi deviaţii sexuale”, precum „Fifty Shades of Gray” şi „Billions”.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât în 2017 că legea „propagandei”, care a intrat în vigoare în 2013, discriminează persoanele LGBTQIA+ şi încalcă regulile tratatului european şi dreptul la libertatea de exprimare. Activiştii şi statele vestice au criticat de asemenea legea.

Între timp, Rusia a anunţat săptămâna această că marile companii tehnologice străine, precum Apple, Meta, Google, TikTok, Telegram şi Twitter, trebuie să aibă reprezentanţi oficiali în ţară până la finalul anului.

Sursa:NEWS.RO
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News