Rusia, acuzatii grave la adresa americanilor: "Statele Unite spioneaza pe oricine in tarile NATO"

Joi, 03 Iunie 2021, ora 05:05
4356 citiri
Rusia, acuzatii grave la adresa americanilor: "Statele Unite spioneaza pe oricine in tarile NATO"
Maria Zakhalova, purtatoarea de cuvant a Ministeriului de Externe din Rusia FOTO: News Beezer

Dupa ce presa din Danemarca a dezvaluit ca Serviciile Secrete americane au spionat lideri importanti din Uniunea Europeana, inclusiv pe Angela Merkel, Rusia a denuntat acest aspect.

In plus, Moscova, prin vocea purtatoarei de cuvant a Ministerului de Externe, a afirmat ca Statele Unite "supravegheaza pe oricine si toate lucrurile" din tarile Aliantei NATO.

Maria Zakharova a declarat ca situatia raportata despre spionajul american reprezinta "doar varful aisbergului, iar problema este mult mai grava in tarile membre ale NATO", potrivit Telesur.

Purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe al Rusiei a subliniat faptul ca oficiali de rang inalt din statele membre ale NATO si ai Uniunii Europene prefera sa nu vorbeasca despre aceasta problema, deoarece nu le este convenabil.

Cu toate acestea, ea a mentionat ca "adevarul este mult mai grav, decat ceea ce apare in mass-media. Nu cred ca ei (tarile NATO -n.a.) stiu, nici macar ce se intampla pe teritoriul lor national".

Oficialul rus a accentuat ca Statele Unite s-au exclus de la orice sistem de verificari legale, in aceasta privinta, a spionajului, insa americanii "sunt supraveghetorii oricui si ai tuturor lucrurilor".

Rusia a spionat la doar o mila de coasta Statelor Unite

In acelasi context, si Edward Snowden, fostul spion american al Agentiei Nationale de Securitate a SUA, a facut grave acuzatii la adresa Administratiei de la Washingtron cu privire la scandalul ascultarii telefonului Angelei Merkel.

"Biden este bine pregatit sa raspunda la acest lucru, cand va vizita Europa, in curand, deoarece a fost profund implicat in acest scandal, cand a izbucnit pentru prima data", referindu-se la perioada 2012-2014, cand Joe Biden exercita functia de vicepresedinte al Statelor Unite, in mandatele lui Barack Obama.

China il avertizeaza pe Joe Biden, legat de ancheta CIA privind laboratorul de la Wuhan: America se va confrunta cu "Waterloo"

De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
De ce fac serviciile secrete schimburi de informații
Statele Unite au avertizat Rusia cu săptămâni în urmă cu privire la iminența unui atac precum cel care a avut loc pe 22 martie. Când vine vorba de terorism, serviciile secrete trec peste...
#Rusia, #Rusia NATO, #spionaj SUA, #spionaj SUA Germania, #alianta nato, #Edward Snowden , #Rusia