Rusia acuza Google si Facebook de "interferente in alegerile democratice"

Duminica, 08 Septembrie 2019, ora 21:40
5955 citiri
Rusia acuza Google si Facebook de "interferente in alegerile democratice"
Foto: captura video Youtube

Autoritatea statului rus de reglementare in domeniul comunicatiilor Roskomnadzor a declarat ca gigantii in domeniul tehnologiei Google si Facebook au permis distribuirea de reclame electorale duminica, zi de alegeri regionale in Rusia, in pofida faptului ca li s-a cerut sa interzica acest tip de publicitate, informeaza Reuters.

"Astfel de actiuni sunt percepute ca interferenta in afacerile suverane ale Rusiei si impiedica desfasurarea alegerilor democratice in Federatia Rusa", a scris organismul rus pe site-ul sau.

Reuters mentioneaza ca nu a putut contacta imediat Google sau Facebook pentru comentarii.

In Rusia au loc duminica alegeri regionale, inclusiv la Moscova.

Roskomnadzor a anuntat vineri ca a cerut Facebook si Google sa interzica publicarea de reclame electorale in timpul scrutinului de duminica si cu o zi inainte, in conformitate cu legislatia rusa.

Alegeri-test pentru Putin

Sectiile de vot s-au inchis duminica la Moscova si in majoritatea regiunilor Rusiei dupa o zi de alegeri locale care vor permite indeosebi masurarea sprijinului rusilor pentru candidatii pro-Kremlin si pentru presedintele Vladimir Putin, dupa o vara de manifestatii dur reprimate, informeaza AFP.

Rezultatele definitive nu vor fi cunoscute decat luni, insa rata de participare la vot se anunta dezamagitoare in capitala rusa, unde doar 17,2% dintre alegatori se prezentasera la urne pana la ora 18:00

Toata atentia era concentrata asupra Moscovei, unde manifestatii cu participarea a zeci de mii de persoane au avut loc toata vara la chemarea opozitiei, ai carei candidati au fost tinuti departe de scrutin, noteaza AFP. Cateva mii de persoane au fost arestate in timpul acestor manifestatii cvasisaptamanale.

Duminica, singurul incident a fost arestarea a circa 15 persoane, intre care si fosta membra a miscarii Pussy Riot, Maria Alehina, si jurnalistul Ilia Azar.

Rezultatele vor fi urmarite indeaproape, inaintea scrutinului legislativ din 2021, si vor contribui la configurarea viitorului politic al Rusiei, intr-un moment in care Vladimir Putin incepe cel de-al treilea deceniu de cand se afla la putere, acest mandat urmand sa se incheie in 2024.

La Moscova, circa 7,2 milioane de alegatori erau inscrisi pe listele electorale pentru a alege 45 de deputati in parlamentul orasului, fidel primarului pro-Kremlin Serghei Sobianin.

Vladimir Putin a votat la Academia de Stiinte. "Ceea ce conteaza nu este cantitatea, ci calitatea" candidatilor, a declarat el.

In total, peste 5.000 de scrutine au avut loc duminica in intreaga tara. Rusii au avut de ales 16 guvernatori regionali si parlamentari locali in 13 regiuni, intre care si Crimeea, peninsula ucraineana anexata de Rusia in 2014.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Rusia acuza Facebook Google interferat alegeri, #Rusia alegeri regionale 2019 , #alegeri Rusia
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Rusia acuza Google si Facebook de "interferente in alegerile