Rusia a inceput vaccinarea oamenilor fara adapost

 Duminica, 21 Februarie 2021, ora 20:16
Rusia a inceput vaccinarea oamenilor fara adapostFOTO Pixabay

Aproximativ 40 de oameni fara adapost au fost vaccinati, duminica, la Sankt Petersburg, impotriva coronavirusului, a anuntat un ONG local caruia i-a apartinut initiativa, potrivit AFP.

"La noi sunt multe persoane care fac parte dintr-un grup de risc si este important ca acei oameni sa fie vaccinati", a declarat Taissia Souvorova, reprezentanta a ONG-ului Notchlejka.

Facuta in cooperare cu autoritatile locale, vaccinarea oamenilor fara adapost ii va viza deocamdata doar pe cei care se afla in centrele ONG-ului.

CITESTE SI: Croatia vrea sa cumpare vaccinul rusesc Sputnik V fara sa mai astepte aprobarea Uniunii Europene


In Sankt Petersburg, oras cu o populatie de aproximativ 5 milioane de oameni, traiesc aproape 15.000 de persoane fara adapost.

La Moscova, o initiativa similara cu cea de la Sankt Petersburg a fost lansata recent de un alt ONG, cu sprijinul autoritatilor locale.

Campania de vaccinare a populatiei Rusiei a inceput in ianuarie. Rusia a dezvoltat trei vaccinuri: Sputnik V, EpiVacCorona si Kovivak, al treilea inregistrat in acest weekend.

Pana in prezent, Rusia a inregistrat peste 4,16 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. 83.293 de rusi au murit din cauza Covid-19.

Citeste si:

 Sursa: Ziare.com
 Autor: Teodor Serban

 Articol citit de 1427 ori

Citeste si: