Masuri dure anti COVID-19 la Los Angeles. Consilier local: ”M-am săturat de mocofanii care refuză să poarte mască”

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 07:46
2820 citiri
Masuri dure anti COVID-19 la Los Angeles. Consilier local: ”M-am săturat de mocofanii care refuză să poarte mască”
Autoritățile ar putea cere vaccinarea pentru activităţile economice în spaţii închise FOTO Pixabay

La Los Angeles se pregătește impunerea unor măsuri stricte privind accesul persoanelor nevaccinate pentru Covid-19 în majoritatea spaţiilor publice interioare, aceasta fiind una dintre cele mai severe restricții luate până acum în pandemia noului coronavirus, transmite Reuters.

Toţi membrii Consiliului Municipal, cu o singură excepţie, prezenţi la o şedinţă de miercuri au susţinut ordonanţa de urgenţă propusă, care va impune prezentarea dovezii vaccinării pentru a intra în restaurante, baruri, centre comerciale, săli de sport şi alte spaţii interioare.

”M-am săturat de mocofanii care intră la Trader Joe's (magazin alimentar) refuzând să poate o mască”, a afirmat consilierul Paul Kerkorian în remarci furioase.

”M-am săturat de oamenii care vor să politizeze atât de mult această problemă încât şi-au pierdut orice urmă de civilizaţie în societatea noastră”, a mai spus acesta.

Dacă propunerea va fi aprobată săptămâna viitoare, aşa cum este de aşteptat, Los Angeles se va alătura oraşelor San Francisco şi New York, între oraşele mari care cer vaccinarea pentru activităţile economice în spaţii închise. Noua regulă ar intra în vigoare în noiembrie.

Liderii politici din Statele Unite, conduşi de preşedintele democrat Joe Biden, au amplificat presiunile asupra persoanelor nevaccinate, în ultimele săptămâni.

Legile care impun prezentarea dovezilor de vaccinare sunt profund controversate în Statele Unite, mulţi americani criticându-le ca fiind neconstituţionale şi autoritare.

Majoritatea din Consiliul Municipal din Los Angeles a fost pregătită să voteze în favoarea măsurii dovezii vaccinului miercuriConsilierii au fost frustraţi în acest efort de membrul consiliului Joe Buscaino, care, pentru că s-a abţinut, a împiedicat aşa-numitul ”consimţământ unanim”.

Buscaino a declarat că obligativitatea vaccinării nu poate fi pusă în aplicare, el citând un raport al Departamentului de Construcţii şi Siguranţă al oraşului, potrivit căruia acesta nu este echipat pentru a prelua un astfel de rol de aplicare a legii.

Districtul şcolar unificat al comitatului Los Angeles a emis un ordin prin care impune ca toţi profesorii, personalul şi elevii cu vârsta de cel puţin 12 ani să fie vaccinaşi până pe 15 octombrie, cu excepţia cazului în care pot obţine o scutire religioasă sau medicală.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#los angeles, #masuri covid, #spatii inchise , #Statele Unite