Record doborat: cei mai scumpi pantofi sport Air Jordan 1, vanduti la o licitatie cu 650.000 de dolari

Vineri, 14 August 2020, ora 13:25
5587 citiri
Record doborat: cei mai scumpi pantofi sport Air Jordan 1, vanduti la o licitatie cu 650.000 de dolari
Foto: Twitter/KicksFinder

O pereche de pantofi sport Air Jordan 1 a fost vanduta la licitatie pentru 650.000 de dolari, a anuntat joi casa Christie's, doborand recordul pentru cei mai scumpi din istorie, la aproape trei luni dupa un record stabilit pentru un model similar, scrie AFP.

Acesti pantofi, cu rosu si alb, cu semnul firmei Nike, faimos model pentru Air Jordan 1 Chicago, au fost purtati in timpul unei partide amicale disputate pe 25 august 1985 la Trieste, in Italia.

Aflat in turneu de promovare pentru Nike, Michael Jordan a reimbarcat maioul Stefanel Trieste, una dintre echipele din prima divizie italiana, pentru a juca conta lui Juve Caserta, pe care l-a terminat cu 30 de puncte.

Dar acest meci este cunoscut mai ales pentru o actiune precisa, in timpul careia aparatorul american a zburat la sfarsitul contraatacului intr-un slam dunk care a distrus panoul de plexiglas.

In pantoful stang a ramas un fragment din plexiglas, a indicat Christie's care initial a estimat lotul intre 650.000 si 850.000 de dolari la o sesiune online din 30 iulie.

O alta pereche Air Jordan 1, purtata intr-un meci de jucatorul american, a fost vanduta la mijlocul lunii mai cu 560.000 de dolari la casa Sotheby's. Un record care a durat doar trei luni pentru o pereche de pantofi sport.

Fostul superstar NBA, Michael Jordan, era deja unul dintre cei mai populari atleti din lume, dar recenta difuzare de ESPN a documentarului-fluviu in zece parti ''The Last Dance'' l-a readus in prim plan, la 17 ani de la retragerea din activitatea sportiva.

In total, dintre cele 11 perechi Air Jordan purtate in meciuri sau care i-au apartinut jucatorului si care au fost incluse in aceasta sesiune de vanzari online, noua au fost cumparate, cu o suma totala de 931.875 de dolari.

Air Ship, modelul purtat de Michael Jordan la inceputul primului sau sezon profesionist, in 1984, inainte de lansarea Air Jordan 1, nu si-a gasit cumparator. Aceasta pereche era estimata intre 350.000 si 550.000 de dolari.

Cum ajung să trăiască locuitorii dintr-o „Zonă Albastră” peste 90 de ani. Obiceiurile care îi mențin în formă
Cum ajung să trăiască locuitorii dintr-o „Zonă Albastră” peste 90 de ani. Obiceiurile care îi mențin în formă
Insula grecească Ikaria, care face parte din cele cinci „Zone Albastre”, devine tot mai cunoscută pentru longevitatea impresionantă și sănătatea locuitorilor săi care ajung să...
5 mituri despre alergat care îți compromit antrenamentele
5 mituri despre alergat care îți compromit antrenamentele
Îți dorești să faci sport, pentru a-ți menține greutatea sau chiar pentru a elimina kilogramele în plus? Dacă nu ai timpul necesare pentru a te ține de un program strict de fitness, cu...
#record, #pantofi, #sport, #Jordan, #dolari, #doborat , #stiri internationale