Presedintele Erdogan l-a dat in judecata pe liderul opozitiei pentru ca l-a criticat. Ii cere 500.000 de lire

Joi, 18 Februarie 2021, ora 20:13
2932 citiri
Presedintele Erdogan l-a dat in judecata pe liderul opozitiei pentru ca l-a criticat. Ii cere 500.000 de lire
Recep Tayyip Erdogan este presedintele Turciei FOTO Captura video Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a dat in judecata pe liderul opozitiei si ii cere o suma considerabila dupa ce acesta l-ar fi criticat pentru misiunea esuata de salvare a 13 ostatici turci in nordul Irakului, transmite joi dpa.

Erdogan ii cere 500.000 de lire (71.000 de dolari) lui Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP), in urma afirmatiilor facute de acesta marti la o reuniune a principalei formatiuni de opozitie, a relatat joi agentia Anadolu.

Erdogan schimba Constitutia Turciei, cu doi ani inainte de alegeri

Kilicdaroglu l-a acuzat pe Erdogan ca este principalul responsabil pentru esecul misiunii. 'Acesti oameni ar fi putut fi salvati nevatamati', a spus liderul opozitiei.

Turcia a intreprins o ofensiva militara impotriva luptatorilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, scos in afara legii) in nordul Irakului saptamana trecuta. Ofensiva a avut si obiectivul de a elibera 13 ostatici turci, despre care Ankara a anuntat ulterior ca au fost executati de militanti kurzi in timpul misiunii de salvare.

Erdogan o asigura pe Angela Merkel ca Turcia doreste sa deschida o noua pagina in relatia cu UE

Potrivit Ankarei, ostaticii, printre care politisti si soldati, au fost executati cu putin inainte ca operatiunea de salvare sa ajunga in regiunea muntoasa Gara, situata la circa 35 km sud de frontiera turca.

Erdogan: Violentele de la Capitoliu sunt "o rusine pentru democratie"

PKK, desemnata organizatie terorista de Turcia, SUA si Uniunea Europeana, a respins acuzatia.

In plangerea inaintata impotriva sa, Kilicdaroglu este acuzat ca a vrut sa pateze 'onoarea si reputatia' presedintelui prin absolvirea PKK de responsabilitate si invinovatirea lui Erdogan, ceea ce constituie o 'evaluare lipsita de temei si fundament' si 'un atac grav impotriva drepturilor personale'.

Potrivit estimarilor oficialilor, ostaticii au fost tinuti captivi de PKK intre 5 si 6 ani, dupa ce majoritatea dintre ei fusesera rapiti din Turcia si dusi in nordul Irakului.

Procuratura din Ankara a anuntat marti, 16 februarie, ca a declansat o ancheta impotriva liderului extremei drepte olandeze Geert Wilders, pentru insulta la adresa presedintelui turc, dupa ce acesta l-a descris pe Recep Tayyip Erdogan drept "terorist".

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
#Recep Tayyip Erdogan, #judecata, #eliberare ostatici, #critici, #Kemal Kilicdaroglu , #stiri externe
Comentarii