Rusia intervine diplomatic după ciocnirile violente dintre migranți și polițiștii polonezi: „Este absolut inacceptabil!” VIDEO

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 16:05
5769 citiri
Rusia intervine diplomatic după ciocnirile violente dintre migranți și polițiștii polonezi: „Este absolut inacceptabil!” VIDEO
Un poliţist polonez a suferit răni grave, după ciocnirile cu migranții de la frontiera cu Belarus

Cazul unui polițist polonez care a suferit răni grave în timpul ciocnirilor dintre forțele de ordine și migranți la granița dintre Polonia și Belarus e folosit de Rusia pentru a califica drept „inacceptabilă” reacția autorităților de la Varșovia de a securiza frontierele.

Un poliţist polonez a suferit cel mai probabil o fractură de craniu, în ciocnirile de la frontiera cu Belarus în timpul cărora forţele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra migranţilor care aruncau cu pietre, a anunţat marţi poliţia poloneză, citată de AFP.

„Din nefericire, în urma unui atac al unor persoane împinse de partea belarusă, un poliţist a fost grav rănit", a anunţat pe Twitter poliţia.

Moscova a denunţat, marţi, acţiunea „inacceptabilă” a Poloniei împotriva migranţilor.

„Comportamentul părţii poloneze este absolut inacceptabil”, a estimat în faţa presei ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Evocând „tirurile cu gaze lacrimogene şi ale tunurilor cu apă pe deasupra capetelor migranţilor în direcţia unui stat, Belarus”, Lavrov a estimat că forţele poloneze „încalcă toate normele juridice”.

Mii de migranți, blocați la frontiera Poloniei

Circa 2.000 de migranţi adunaţi la postul de trecere a frontierei belarus Bruzghi au fost vizaţi de acţiunile Poloniei, Varşovia acuzându-i că au „atacat” trupele la frontieră cu pietre şi că au încercat „să distrugă gardul pentru a intra în Polonia”.

Uniunea Europeană, care a fost destabilizată în a doua jumătate a anilor 2010 de un aflux de migranţi fără precedent, acuză puterea din Belarus că a orchestrat criza actuală pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale decise drept represalii la o represiune politică internă foarte dură.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care denunţă comportamentul european şi neagă orice responsabilitate în criză, a dat asigurări luni că face eforturi pentru repatrierea migranţilor, în majoritate veniţi din Irak.

Ambasada irakiană de la Moscova a anunţat la rândul său, marţi, că „în jur de 200” dintre cetăţenii săi vor fi repatriaţi în Belarus în cursul zilei de joi. Este vorba în principal de femei şi copii. Bagdadul a precizat că astfel de zboruri, la care se vor înscrie doar migranţii care doresc acest lucru, vor fi organizate din această săptămână.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
În urma unei acțiuni comune a Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) și a Procuraturii Generale de la Kiev, precum și a serviciilor speciale poloneze, a fost reținut un cetățean polonez...
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
#migranti belarus, #politist, #Polonia, #Rusia , #Moscova