Reactia lui Iohannis la decapitarile Statului Islamic

Luni, 16 Februarie 2015, ora 11:11
3118 citiri
Reactia lui Iohannis la decapitarile Statului Islamic

Presedintele Klaus Iohannis a condamnat, luni, decapitarea celor 21 de egipteni crestini de catre jihadistii de la Statul Islamic.

Seful statului a atras atentia ca uciderea oamenilor nevinovati necesita un raspuns ferm din partea comunitatii internationale.

"Gruparea Statul Islamic a facut publica ieri (duminica - n.red.) o inregistrare video cu decapitarea, in Libia, a 21 de barbati egipteni crestini.

Uciderea unor oameni nevinovati si persecutiile la care sunt supusi crestinii de catre teroristi afiliati gruparii SI sunt acte de o cruzime si barbarie incalificabile, care au nevoie de un raspuns ferm din partea comunitatii internationale. Aceste atrocitati arata ca este neaparata nevoie de o solutie politica a conflictului din Libia si de toleranta zero fata de gruparile teroriste", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Comentariile presedintelui vin dupa ce teroristii de la Statul Islamic au ucis 21 de egipteni de confesiune crestina, care fusesera rapiti in Libia.

Noi atrocitati comise de Statul Islamic: 21 de crestini decapitati - Reactie de la Casa Alba si Bucuresti

Executiile au starnit critici din intreaga lume. Casa Alba a rectionat, dupa uciderea celor 21 de ostatici, pe care a calificat-o drept "deplorabila" si "lasa", in timp ce presedintele egiptean Abdel Fattah al-Sis a transmis ca tara sa isi rezerva dreptul de a raspunde "cum crede de cuviinta" atacului.

Si ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a reactionat dupa uciderea prizonierilor egipteni.

"Condamn dur atacul si suntem solidari cu Egiptul in lupta impotriva terorismului", se arata intr-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al MAE roman.

In plus, Egiptul a declansat, luni dimineata, o ampla operatiune impotriva jihadistilor de la Statul Islamic.

Lovitura nimicitoare a Egiptului, dupa decapitarea celor 21 de prizonieri de catre ISIL

D.T.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Klaus Iohannis Statul Islamic, #Klaus Iohannis decapitari Statul Islamic , #Statul Islamic