Razboiul revine in Libia - confruntari sangeroase soldate cu zeci de victime

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 15:03
3077 citiri
Razboiul revine in Libia - confruntari sangeroase soldate cu zeci de victime

Cel putin 36 de persoane au fost ucise in luptele dintre trupele guvernamentale libiene si militantii islamisti in orasul Benghazi.

Se pare ca militantii au fost cei care au atacat trupele guvernamentale in centrul orasului.

In lupte intense, in apropierea aeroportului Tripoli, au murit alte 23 de persoane, informeaza BBC.

Militiile islamiste care controleaza mari parti ale tarii sunt responsabile pentru cel mai grav val de violente de dupa revolta din 2011 care l-a rasturnat de la putere pe presedintele libian Moammar Gaddafi.

SUA si Marea Britanie si-au sfatuit cetatenii sa nu calatoreasca in Libia.

Sambata, americanii si-au evacuat ambasada din capitala Tripoli. Secretarul de stat, John Kerry, a declarat ca violenta in Libia reprezinta un "risc foarte real" pentru personalul ambasadei SUA.

Turcia si-a retras, de asemenea, aproximativ 700 de membri ai personalului din Libia. La inceputul acestei saptamani, si ONU a anuntat retragerea tuturor angajatilor din Libia.

Lipsit de armata, guvernul central din Libia a pierdut tot mai mult controlul asupra tarii in fata militiilor puternic inarmate, mai arata BBC.

Guvernul de la Tripoli avertizeaza: Libia se va prabusi!

Guvernul de la Tripoli a avertizat vineri in privinta "prabusirii statului" libian, in contextul in care capitala Libiei este afectata de 13 zile de lupte intre militii rivale.

Explozii puternice au avut loc vineri dimineata la Tripoli si coloane de fum s-au ridicat din mai multe locuri, potrivit unui jurnalist al AFP.

Intr-un comunicat, Guvernul interimar libian a indemnat din nou la incetarea luptelor, avertizand in privinta "prabusirii statului".

Guvernul a amintit ca premierul Abdallah al-Theni a fost impiedicat de membri ai unei militii sa ia avionul de la aeroportul militar din Mitiga.

Aeroportul international de la Tripoli este inchis din 13 iulie, cand au inceput luptele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#razboi morti Libia, #lupte victime Libia , #Razboi Libia