Rachete israeliene, doborâte în Siria. Atacurile au vizat poziţii militare ale luptătorilor Hezbollah

Joi, 22 Iulie 2021, ora 07:49
4238 citiri
Rachete israeliene, doborâte în Siria. Atacurile au vizat poziţii militare ale luptătorilor Hezbollah
De la începutul războiului civil din Siria în 2011, Israelul a efectuat raiduri regulat în Siria FOTO Pixabay

Apărarea aeriană siriană a doborât joi mai multe rachete israeliene deasupra provinciei centrale Homs, cu ocazia celei de-a doua serii de lovituri israeliene din această săptămână, au raportat media siriene, notează AFP.

"În jurul orei locale 01.13 (miercuri, 22.23 GMT), inamicul israelian a efectuat un atac aerian vizând mai multe poziţii în zona Al-Qusayr din provincia Homs", a transmis agenţia oficială de presă din Siria, SANA, care a citat o sursă militară.

"Apărarea noastră aerienă a interceptat rachetele (...), doborând cele mai multe din ele", a adăugat sursa, precizând că atacul a provocat doar pagube materiale.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, a raportat că rachetele au vizat poziţii militare ale luptătorilor din gruparea libaneză Hezbollah, distrugând depozite de arme.

Armata siriană a eliberat Al-Qusayr, un oraş strategic în apropierea frontierei libaneze, în iunie 2013, după un asalt al combatanţilor Hezbollah împotriva grupărilor rebele.

Această bătălie este considerată prima victorie militară majoră în Siria a grupării Hezbollah care a luptat alături de forţele fidele preşedintelui Bashar Al-Assad.

Atacul de joi a fost al doilea din această săptămână, după loviturile israeliene de luni, care au ucis cinci combatanţi proiranieni aliaţi ai regimului de la Damasc şi au distrus o bază utilizată de grupurile proiraniene şi un depozit de arme din vecinătate, în provincia Alep (nord), a indicat OSDO.

De la începutul războiului civil din Siria în 2011, Israelul a efectuat raiduri regulat în Siria, vizând în principal forţele iraniene şi cele ale Hezbollah, precum şi trupele guvernamentale siriene.

Israelul confirmă rar loviturile sale din Siria, dar armata statului evreu a declarat că a lovit aproximativ 50 de ţinte în ţară, fără a oferi detalii.

Luna trecuta, loviturile aeriene israeliene din centrul Siriei au ucis cel puţin 11 militari, reaminteşte AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Moscova promite Teheranului avioane de luptă și apărare antiaeriană. „Iranienii obțin beneficii din această schimbare”
Oficialii militari ruși au sprijinit în mod discret Iranul cu arme și informații, pe măsură ce criza din Orientul Mijlociu s-a intensificat. O alianță strategică între cele două...
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
#Israel, #Siria, #rachete, #razboi , #Siria